Winst voor VIOS-VAASSEN
Winst voor VIOS-VAASSEN Foto: Bertus van den Oosterkamp

Winst voor Vios in Teuge

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

De altijd lastige uitwedstrijd in Teuge stond op het programma. De vorige keer eindigde de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel. Een wedstrijd met een hoop spektakel waarbij beide ploegen vol voor de overwinning gingen.

Vandaag was de wedstrijd alles behalve spectaculair. Nadat Joas Pol in de 4e minuut een goed genomen cornerbal van Joran Mensink binnen knikte had Vios de gewenste voorsprong te pakken. Hierna was het balbezit vooral voor Teuge. Zij wisten de Vaassenaren terug te dringen op eigen helft. Echter resulteerde het balbezit niet in uitgespeelde kansen. Wel was Teuge in de 14e minuut dichtbij de aansluitingstreffer. Na balverlies op het middenveld kon Teuge het Vios doel onder vuur nemen. Het schot eindigde rakelings naast het doel. Twee minuten later stond doelman Robin de Vries oog in oog met een aanvaller van Teuge. Een goede redding zorgde er voor dat Vios aan de leiding bleef. Er volgde een periode van zo’n 25 minuten waarin er weinig gebeurde. Vios hield de linies compact maar kon voetballend geen vuist maken tegen het beter spelende Teuge.

Vlak voor rust kregen de Teugenaren nog een tweetal grote kansen om tot scoren te komen. Maar gelukkig kon Vios met een voorsprong de rust in gaan.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. Teuge had overwegend balbezit en Vios hield tegen. In tegenstelling tot de eerste helft kwamen de Vaassenaren beter in de duels. De inzet van de Vaassenaren compenseerde het magere spel van vanmiddag. Vooral Stef Koldenhof en Mathijs Meijer speelden een sterke pot.

In de 68e minuut was het Meijer die met een fraaie dieptebal Kristiaan Bax alleen voor de keeper zette. Hij verschalkte de keeper in de korte hoek en zette daarmee de 0-2 op het scorebord.

Vios kwam verder niet meer in de problemen. Hoewel dit de zwakste wedstrijd van het seizoen was wist het wel de volle buit te pakken. Volgende week ontvangt Vios de nummer laatst van de ranglijst SP Eefde. Wil Vios de reeks van overwinningen voortzetten dan zal er in balbezit beter gevoetbald moeten worden.

Robin de Vries, Dennis Gerritsen (Mehmet Ali Akalin 62e), Joas Pol, Julian Smit (Roy Nijzing 78e), Rein van Wijngeeren, Mathijs Meijer, Danny Machielsen, Joran Mensink, Richard van Beek (Jaron Dijksterhuis 72e), Kristiaan Bax (Floris Hummel)