Afbeelding

Eerste wedstrijd c.s.v.VIOS-VAASSEN

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Vandaag wordt de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2022-2023 gespeeld tegen SV Twello. VIOS heeft niet stilgezeten in de zomerstop, er zijn een aantal nieuwe aanwinsten in de selectie, waarvan Kristiaan Bax vandaag in de basis start. Daarbij is Richard van Beek weer fit van zijn knieblessure van  vorig seizoen.

VIOS begint sterk aan de wedstrijd en weet veel kansen te creëren. In de 2e minuut wordt een schot van Richard van Beek geblokt na een goede opening van Floris Hummel. Daarna volgt al snel een afstandsschot van Kristiaan Bax, die gestopt wordt door de keeper.

Enkele minuten later komt Jaron Dijksterhuis tot scoren na een uitstekende steekpass van Mehmet Ali Akalin, maar dit doelpunt wordt op dubieuze wijze afgekeurd vanwege buitenspel.

Later krijgt de spits van Twello een lage voorzet van de buitenspeler, maar hij verzuimt te scoren op 9 meter van het doel. In de 18e minuut valt wel het doelpunt voor Twello. Na een fout in de opbouw van VIOS weet Twello te scoren door een getoucheerd schot.

In de 24e minuut maakt Twello de 0-2 door middel van een steekpass en een beheerst ingeschoten schot.

Hierna volgen een aantal kansen van VIOS. Jaron Dijksterhuis krijgt de bal voor de voeten na een corner en kapt een verdediger weg waarna hij de bal snoeihard onderkant lat binnenschiet, 1-2.

Aan het eind van de tweede helft komt Twello nog 1-op-1 die Robin de Vries goed redt.

Na de rust krijgt VIOS nog een aantal kansen. Kristiaan Bax schiet net voorlangs en het schot van Floris Hummel wordt gestopt in de korte hoek. Hierna volgt een sterke fase van Twello waarna in de 67e minuut de 1-3 valt. Een corner van Twello wordt weggehaald door de verdediging van VIOS waarna de bal op de rand zestien valt die hem op de volley in het rechter zijnet schiet.

In de 68e minuut valt Patrick Töpfer in voor de geblesseerde Robin de Vries. Hij voorkomt daarna met een goede redding de 1-4 van Twello. In de laatste minuut weet Joran Mensink nog met een knap schot de lat te raken, maar dit leed niet tot een doelpunt.

Hopelijk is VIOS volgende week in staat om de drie punten mee te nemen uit Eerbeek.