Afbeelding
Shutterstock

Een fijne thuiswerkplek maken. We geven je 4 tips!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nu we steeds meer thuis (blijven) werken, is het belangrijk om een fijne plek te hebben waar je kunt werken. Misschien herken je het wel: de ene keer werk je aan de eettafel, de andere keer op de bank en misschien heb je ook wel eens op de kamer van je kinderen gezeten. We raden je aan om 1 plek te kiezen en dan het liefst een plek voor jezelf, zodat je in alle rust kunt werken. Het beste is om een plek te kiezen, waarbij je de deur achter je dicht kun trekken. Op deze manier kun je na jouw werkdag het werk ook echt kunt loslaten. Dit betekent natuurlijk niet dat je op een sfeerloze thuiswerkplek moet werken. Daarom geven we je 4 tips!

1.        Zoek een mooi bureau

Een bureau neemt een groot gedeelte van je thuiswerkplek in. Of dit nu op zolder is of dat je een aparte kamer hebt: je bureau staat hier centraal. Daarom draagt een mooi bureau bij aan de sfeer in je thuiskantoor. Ben jij bijvoorbeeld helemaal weg van epoxy tafels? Of ga je toch liever voor een glazen tafelblad? Doe van te voren inspiratie op en kijk wat het beste bij jouw stijl past.

2.        Kies een goede bureaustoel

Nu we meer thuiswerken is een ergonomisch verantwoorde bureaustoel belangrijk. Niemand heeft er natuurlijk behoefte aan om met rugklachten of schouderklachten te zitten. Ben je langer dan gemiddeld? Ga dan voor een bureaustoel voor lange mensen. Test vooral diverse stoelen uit en lees van te voren reviews. Zo weet je zeker dat je goed zit!

3.        Ga voor een extra monitor

Op je werk heb je waarschijnlijk 2 schermen. Logisch, want het werkt een stuk fijner. Ga daarom ook voor een extra monitor op je thuiswerkplek. Gebruik je jouw laptop als extra scherm? Zorg dan dat deze op een monitorverhoger staat. Op deze manier kun je ergonomisch verantwoord naar je scherm kijken. Je voorkomt niet alleen pijn, maar ook mentaal draagt het bij aan het verminderen van stress. Dit komt doordat je jouw spullen aan het eind van de dag netjes kunt schuiven onder de monitorverhoger. Win-win dus!

4.        Zorg voor leuke aankleding

Niet onbelangrijk: naast de plek waar je daadwerkelijk zit, wil je natuurlijk in een fijne omgeving werken. Zorg voor wat extra planten op je thuiswerkplek. Kies een leuk kleurtje voor op de muur en kijk voor mooie gordijnen. Nog een vakkenkast met wat accessoires erbij en je hebt een sfeervolle werkplek.