Afbeelding
Foto: Dennis Dekker

Vinke’s voetbaluitslagen van de week

· leestijd 1 minuut Sport

EPE/HEERDE/HATTEM - Arend Vinke uit Epe houdt wekelijks de uitslagen bij van alle eerste voetbalteams van de gemeentes Epe, Heerde en Hattem. De enthousiaste sportverslaggever van Nieuwsblad Schaapskooi noteert de uitslagen, maar ook het aantal gescoorde doelpunten en de uitgedeelde rode en gele kaarten. Aan het eind van het seizoen gaat hij vervolgens twee prestigieuze voetbalbekers uitreiken: De Fair Play Cup en de Topscorers Bokaal. Beide bekers worden gesponsord door het Eper marketing- en communicatiebureau Media Magneet (www.mediamagneet.nl). Door een vervroegde paasdeadline kon Arend Vinkes verslag niet in de krant gepubliceerd worden. Hierbij de uitslagen van de voetbalwedstrijden van het paasweekend. 

VV Hattem heeft een paar uitstekende voetbalweken achter de rug. De ploeg speelde bij koploper Rouveen 1-1 (invaller Felix Besseler maakte het enige Hattemse doelpunt) en won vorige week dinsdag de inhaalwedstrijd thuis met 6-0 van BAS. Wesley van Winsum scoorde een hattrick, ook Uzair Goelab, Jasper van der Stouw en Felix Noordberger scoren. Vv Hattem was daarmee ook de winnaar van de tweede periode. 

De hele gemeente Hattem doet het goed, want buurman Hatto-Heim was al winnaar van de eerste periode. De twee ploegen kunnen volgend seizoen zo maar samen in de tweede klasse spelen. Na een paar nederlagen heeft Hatto-Heim zich keurig hersteld. De ploeg won de twee wedstrijd op rij met 2-0 van Zwolsche Boys. Twan van Rijssen en Ward Willemsen maakten de Hattemse doelpunten.

De regioderby tussen SEH en EZC’84 werd verdiend door de Heerdenaren gewonnen. Het werd 2-0. Dennis Bijsterbosch en Christijan Vonderman maakten de goals.

Ook WZC blijf keurig mee doen in de competitie. De Wapenvelders wonnen bij Vierhouten’82 met 1-2. Jorn Kroes en Daan van den Beld maakten de treffers voor WZC. 

Vevo speelde bij SDS een ongelukkige wedstrijd. De ploeg uit Veessen verloor daar met 3-1. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, aldus Vinke. Jonas Faber maakte het enige Vevo-doelpunt.

Vios is ook weer aan de beterende hand. De Vaassenaren wonnen thuis van HTC met 3-1. Dennis Gerritsen scoorde één maal en Rein Wijngeeren maakte twee treffers. Vv Heerde had een vrij paasweekend. 

Vv Oene won thuis van BAS. In de extra speeltijd werd het nog 3-2. Jim Schaap maakte één treffer, Jasper Mosterd scoorde twee keer voor vv Oene. 

Sv Vaassen behaalde in het paasweekend ook een zeer belangrijke overwinning. Het won thuis keurig met 1-0 van het sterke WWNA. Wouter van Lent maakte de enige treffer. Ook kreeg Vaassen een rode kaart. Buurman KCVO is helemaal van de leg. Ze verloren thuis met 0-1 van Albatross. 

Ook SV Epe verloor weer. Bij LSC werd het 3-1. Mart Nijhof maakte het enige Eper doelpunt. Ook werd er een gele kaart uitgereikt aan een voetballer van SV Epe.Vv Emst deed het wel uitstekend. Ze wonnen thuis met 3-2 van De Hoven. Na een eigen doelpunt, maakte Raoul Gerrits twee doelpunten. Vv Emst kreeg ook een gele kaart. Sv Wissel verloor thuis van Voorst met 0-1.

Topscorers Bokaal ’21-‘22
1. Dennis Calkhoven, vv Heerde (21 doelpunten)
2. Stefan Lokhorst, SV Epe (16)
3. Felix Noordberger, vv Hattem (14)
4. Jasper Mosterd, vv Oene (13)

Fair Play Cup ’21-‘22
1. Vv Heerde (24 strafpunten)
2. Sv Wissel (27)
3. WZC (28)
4. EZC’84 (32)