Afbeelding
Dennis Dekker

Vinke’s voetbaluitslagen van de week

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE - De grote vakantie is voorbij, de sportcompetities beginnen weer. Ook op voetbalgebied ontwaken verenigingen uit hun zomerslaap. Over een paar weken klinkt het fluitsignaal van de eerste competitieduels. Extra bijzonder natuurlijk, vanwege de afgelopen stille coronamaanden. Logisch dus ook dat Epenaar Arend Vinke (82 jaar en nog altijd verzot op voetbal!) even aan de tand gevoeld wordt. Zijn kennis over het lokale voetbal is groot en hij zal als geen ander weten hoe het er her en der voorstaat. Arend vertelt enthousiast over zijn wekelijkse voetbalrubriek die voorheen in Veluws Nieuws stond, maar nu verhuisd is naar Nieuwsblad Schaapskooi.

“Ik ben heel blij dat deze wekelijkse rubriek nog altijd door velen gewaardeerd wordt. Ik ga vanaf nu met veel plezier ook voor de Schaapskooi de uitslagen verzamelen voor mijn wekelijkse voetbalrubriek.” De afgelopen weken was Vinke druk met de voorbereidingen voor zijn sportrubriek. “Ik heb contact gehad met alle verenigingen en weet de namen van de selectiespelers en heb eveneens alle wedstrijdschema’s opgevraagd. Ik heb er zin in om vanaf eind september weer langs de diverse voetbalvelden te staan. Ik geniet nog altijd volop van een mooie pot voetbal.”

Topscorers Bokaal en Fair Play Cup
Sinds jaar en dag houdt Vinke daarnaast de uitslagen, doelpunten en standen bij van alle eerste elftallen van de verenigingen uit de gemeentes Epe, Heerde en Hattem. Daaraan zijn twee prachtige bekers verbonden: de Topscorers Bokaal en de Fair Play Cup. “Ik hou alle statistieken bij, noteer welke speler er gescoord heeft en aan het eind van het seizoen wordt de topscorer van de regio beloond met een prachtige beker.” Daarnaast houdt Vinke nauwkeurig bij hoeveel gele en rode kaarten de eerste teams moeten incasseren. Uiteindelijk verdient de voetbalploeg met de minste kaarten daarmee de illustere Fair Play Cup. “Een gele kaart is één strafpunt waard, een rode kaart drie. De ploeg die aan het eind van het seizoen de minste punten heeft, is de sportiefste ploeg van het jaar en ontvangt de Fair Play Cup. Een mooie prijs, vind ik, want dit is toch een prachtige manier om te laten zien hoe je als eerste voetbalteams bezig bent.” De standen van deze twee voetbalcompetities worden zeer goed gelezen, weet sportverslaggever Vinke. “Deze rubriek is dus nog altijd zeer interessant voor veel voetballiefhebbers uit deze regio. Je wilt niet weten hoe vaak ik hierover word aangesproken. Daar ben ik, na al die jaren, best wel trots op.” De bekers die Vinke aan het eind van het seizoen aan de winnende ploeg en de winnende speler uitreikt, worden gesponsord door het Eper marketing- en communicatiebureau Media Magneet (www.mediamagneet.nl). (Foto en tekst Dennis Dekker).