Afbeelding
Foto: Dennis Dekker

Rommel- en Boekenmarkt Goede Herderkerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- De tweedaagse Rommel- en Boekenmarkt in en om de Goede Herderkerk in Epe vindt op vrijdag 19 en zaterdag 20 april bij de kerk aan de Enkweg.  

De grootste bazaar van de omgeving beschikt over diverse verschillende afdelingen. Dit jaar vertellen enkele vrijwilligers van de meubelafdeling wat er zo uniek is aan deze rommelmarkt. Lulof Dalhuisen, Jan Vos, Ab Sneller, Marinus de Weerd, Herman Geurtsen en Tom Brouwer vinden dat dit een evenement is dat de leden van de kerk, maar ook veel andere Epenaren bij elkaar brengt. “Inmiddels werken er jaarlijks ruim tweehonderd vrijwilligers mee aan deze gratis toegankelijke rommelmarkt. Die zijn echt niet allemaal lid van onze kerk. We zijn van en voor alle mensen.” Inmiddels mag het bekend zijn dat bezoekers van deze rommelmarkt nooit de hoofdprijs hoeven te betalen, weten de heren. “Ook al staan er soms best wel eens waardevolle en gewilde spullen tussen. Soms voorzien we die voordien al van een prijs. Andere keren bepalen we de prijs pas vlak voor de eventuele verkoop. Een goede manier om dat te doen? Vraag aan de potentieel geïnteresseerden: ‘Wat is het je waard?’ En dan komen we er vervolgens altijd wel uit.”

ZWO

Een mooie anekdote? Elk jaar komt dezelfde persoon vier tuinstoelen halen. “We vonden dat best bijzonder en vroegen hem na een paar edities waarom hij dat deed. Hij bleek de helft van het jaar op camping de Jagerstee te wonen en kocht voor die periode altijd vier tuinstoelen bij ons. Aan het eind van zijn vakantieseizoen gaf hij de stoelen vervolgens weg aan iemand anders. We zijn benieuwd of hij er komend weekend weer bij is.” Komende vrijdag en zaterdag vindt de 31e editie van deze welbekende overdekte bazaar plaats. De opbrengst van de verkochte spullen is bestemd voor de Goede Herderkerk, maar gaat ook naar andere goede doelen zoals de Zending Werelddiaconaat Ontwikkelingssamenwerking (ZWO). Op vrijdag zijn bezoekers van 13.00 tot 18.00 uur welkom, op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Op vrijdag vindt er om 18.15 uur een veiling plaats. In het verleden startte die veiling pas later op de avond. Nu is dat naar voren gehaald, want er zijn twee keer zo veel items ingebracht. Veilingmeester Lulof Dalhuisen zal dat alles in goede banen leiden. Hij vertelt over de diverse te verkopen spullen: “Er staan heel veel bijzondere spullen te wachten op nieuwe eigenaren.” Op de tweede dag vindt de vuilniszakkenactie plaats. Tussen 13.15 en 14.00 uur worden de laatste spullen van de rommelmarkt dan in grote zakken verkocht voor een klein prijsje. Uit alles blijkt: de ruim tweehonderd vrijwilligers zijn het komend weekend druk om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Toch volgt er een verrassende gedeelde conclusie van deze heren. “Dit is bovenal een sociaal evenement. Ook al zou het niets opleveren, dan nog zou je het moeten doen.” Foto en tekst: Dennis Dekker.