Afbeelding
.

Veel belangstelling voor Open huis hospice

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Zaterdag kon iedereen bij Hospice Casa Vera binnen lopen en een kijkje nemen tijdens de jaarlijkse Open Dag. Zo’n 70 bezoekers mochten de vrijwilligers ontvangen. Allen kregen een rondleiding door het prachtige gebouw waar mensen in de laatste fase van hun leven kunnen verblijven. 

Anja Fikse is een van de gastvrouwen die deze dag de rondleiding verzorgt. “Het is heel druk”, zegt ze enthousiast. “Ik heb al iemand gehad die altijd langs fietst en nu uit nieuwsgierigheid een kijkje kwam nemen. En iemand die wilde kijken of vrijwilligerswerk bij de hospice iets voor haar was. Maar ook een echtgenoot van een vrijwilliger kwam een kijkje nemen en een familie die wilde zien of het iets zou kunnen zijn voor de toekomst.” Een van de drie gasten die momenteel verblijven in Casa Vera heeft zelfs zijn kamer beschikbaar gesteld om te laten zien tijdens het open huis. Coördinator Erna van Roekel vertelt: “We zijn zelf heel trots op ons huis en dat willen we graag laten zien. Deze gast is ook zo trots!” De hospice is beschikbaar voor als de zorg in de laatste fase van het leven thuis niet meer mogelijk is. Samen met onder andere huisartsen en de mensen van de Thuiszorg Verian zorgen de 65 vrijwilligers voor een thuis van huis. Zij doen bijvoorbeeld de was en koken eten. “En wat de gast zelf nog kan en wil doen, mogen ze zelf doen. Het is net alsof je thuis bent”, aldus Erna. Iedereen die vrijwilliger wordt bij het hospice krijgt een basistraining. “Maar verpleegkundige handelingen hoef je niet te kunnen doen. Het gaat vooral om luisteren, er voor iemand zijn en huiselijke zorg bieden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.” Dus als iemand de Open Dag heeft gemist, kijk op www.hospicecasavera.nl of bel met Erna van Roekel tel. 06-

23795462. “Ook vandaag hebben zich meerdere nieuwe vrijwilligers aangemeld waar wij de komende periode mee in gesprek gaan”, zegt Erna verheugd. Hospice Casa Vera is gevestigd aan de Quickbornlaan 13 en maakt onderdeel uit van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar.