Afbeelding
.

Nieuw Bikepark MTB Club Epe

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE- Op het terrein achter Hockeyclub MHC Epe en atletiekvereniging Cialfo hebben vrijwilligers van de MTB Club Epe de afgelopen periode keihard gewerkt aan de realisatie van een bikepark. De komende tijd wordt de hand gelegd op de finishing touch en vanaf januari kan het dan echt in gebruik worden genomen.

“Vijf jaar geleden is MTB Club Epe van start gegaan. Vervolgens kwamen er naast volwassenen ook jeugdleden bij. We trainden vaak tegenover de Hertenkamp, maar daar werd het wat te druk. Zo ontstond het idee om op zoek te gaan naar een eigen locatie, zodat we altijd kunnen trainen. Via via kwamen we toen hier terecht”, vertelt Gerrit de Groot van MTB Club Epe. “In juli 2022 hebben we de aanvraag gedaan bij de gemeente en vervolgens startte een heel traject. Afgelopen september kregen we uiteindelijk groen licht van de gemeente. Dankzij de enorme inzet van vrijwilligers, bijgestaan door een aantal sponsoren waaronder firma Herms uit Epe, hebben we dit in korte tijd kunnen realiseren. Het ontwerp is van de hand van één van de leden. De baan is uitgezet, er zijn obstakels gemaakt om op te oefenen, er zijn veel planten bij gekomen en een hek om de fietsen tegenaan te zetten. Het gras is gezaaid voor versteviging en verder moet de baan nog wat inzakken zodat de bodem wat harder wordt, om een meer compacte structuur te krijgen. Her en der moeten we nog wat bijschaven en ook komen er nog meer bomen bij. We willen zoveel mogelijk groen en zo min mogelijk niet-natuurlijke materialen gebruiken.”

Niet alleen hebben de leden nu een plek waar ze kunnen trainen. Het bikepark biedt ook mogelijkheden voor clinics voor bijvoorbeeld scholen, voor wedstrijden en ook hebben diverse verenigingen al interesse getoond. “Een park als dit is er in deze regio niet, dan moet je naar Oldebroek of Apeldoorn”, verklaart Gerrit de populariteit. “Daarbij is het gewoon echt leuk en je wordt er heel behendig van. Je kunt hier goed oefenen en dat is ook belangrijk met het oog op preventie: hoe handiger je bent op de fiets, hoe minder risico op blessures.”

Het bikepark is niet vrij toegankelijk, maar we willen proberen om het zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen die deze sport wil beoefenen, denk aan een lidmaatschap of deelnemen aan een clinic. “Wij moeten immers het onderhoud verzorgen én betalen. Daarnaast moet er een ervaren trainer aanwezig zijn. Wij hebben inmiddels vijf gecertificeerde NTFU trainers.” Lid worden van MTB Club Epe biedt vele voordelen: Je rijdt samen met anderen en dat biedt naast gezelligheid dat het ook veiliger is. Ben je geïnteresseerd? Er zijn veel trainingsdagen waaronder op zondag om 9.00 uur en ook op de woensdag: in de winterperiode is dat aan het einde van de middag en in de zomer in de avond. Iedereen is van harte welkom, op elk niveau en op elke leeftijd kun je instromen. De club maakt ook gebruik van de Cycleapp van de NTFU. Hierin worden de ritten opgegeven en via de app kun je dan aangeven of je erbij wilt zijn. Ook kun je op de site, https://mtbclubepe.nl veel informatie te vinden.

Op de foto: Gerrit de Groot in het midden, zonder fiets, omringd door enkele vrijwilligers; van links naar rechts Marcel Vos, Jan Kromme en Albert Brendeke.