Afbeelding
.

Sprankelend Ouder & Kindfestival

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Zaterdag was de Heerd het bruisend middelpunt van het Ouder en Kindfestival georganiseerd door #Opladers Heerde vanuit Stip. Voor het tweede jaar werd het festival gehouden. #Opladers willen bouwen aan een omgeving waarin ouders elkaar opzoeken, meer delen over het ouderschap en elkaar steunen in het opgroeien van hun kinderen. Het Ouder en Kind festival is hiervan het ultieme voorbeeld. 

“Er zijn heel veel partijen die zich hebben aangesloten bij het festival”, vertelt een trotse Marleen Witteveen, namens #Opladers Heerde. En dat was zaterdag te merken. Voor zowel ouders als kinderen waren er heel veel activiteiten. Zoals het eerste Heerder loopfietskampioenschap Ready2Race op de parkeerplaats. Daar gingen in totaal 35 kinderen op aandoenlijke wijze de strijd met elkaar aan om de titel. De prijswinnaars over drie manches waren: jongens 4-5 jaar: 1. Duuk Mekelenkamp, 2. Bram v.d. Berg, 3. Sven van Velde. Meisjes 4-5 jaar: 1. Jinthe van de Garee, 2. Djody Fijn, 3. Jada van Ommen. Jongens 2-3 jaar: 1. Levi Nagelhout, 2. Danly Pleiter, 3. Noah Lamberink. En bij de meisjes 2-3 jaar: 1. Rosa Gerritsen, 2. Novée Bacovic, 3. Kirsten Schaarman. 

Tijdens het festival was het dansen, zingen, klimmen, klauteren, schilderen, tekenen, spelen; en vooral het samen doen van ouders met hun kinderen. Wethouder William van Ommen was net als vorig jaar aanwezig. “De vorige keer ben ik heel veel in gesprek geweest met kinderen en dat vond ik geweldig. Ditmaal heb ik daar minder tijd voor gehad want ik heb van alles gedaan; ik heb meegeholpen met schilderen, ik heb een privedwarsfluitconcert gehad”, vertelt hij enthousiast, “Mijn complimenten aan de organisatie. De verbinding tussen ouder en kind vind ik heel belangrijk net als de verbinding tussen ouders samen. De uitdrukking is niet voor niets: ‘It takes a village to raise a child’. Opvoeden is moeilijk waarbij juist het contact met je kind heel belangrijk is. Ik geniet ervan om kinderen en ouders vandaag samen bezig te zijn. Ik vind het gewoon mooi.” Ook zijn zoon is mee; hij heeft speelgoed geruild op de ruilbeurs voor speelgoed én kleding. “Ik heb een elektrische hond geruild. Nu heb ik allemaal spinners.” Door de grote belangstelling voor het uitgebreide programma zijn er zaterdag heel wat verbindingen gelegd. Alle deelnemers aan het Ouder & Kindfestival kunnen met een tevreden blik terug kijken. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding