Heerdelijk sfeertje op de van Meursweide.
Heerdelijk sfeertje op de van Meursweide. Foto: Heerdelijk Festival

Hoofdpodium Heerdelijk knalt

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- Het Heerdelijk Festival in Heerde is zaterdag 10 juni gratis te bezoeken.

 “Het is een geweldig festival voor iedereen! Dit jaar staan op het Kaartje 2Go hoofdpodium en het vlonderpodium ‘kneiters van artiesten’ die tussen 14.00 en 22.00 uur vol overgave het publiek omver zullen blazen. We trappen keihard af met swingende Cultuurplein bands met leerlingen, aangevuld met ouders en docenten. Het wordt gelijk een feestje met covers van onder andere Bruno Mars, Jayh en Ricky Martin. De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het Keukenorgeldrumgestel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk…een eitje! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek.” 

Mila, Esra & Demi vormen samen girlband ‘Sweet April’. Na het kinderdorp laten zij zich ook nog even op het hoofdpodium horen. Met z’n drieën zingen ze covers van o.a. K3, Kus en Lisa, Amy en Shelley. “Van meezingers tot mee dansers. Overal waar de meiden komen gaat het dak er af!” De band Johan en Jeppe won de voorronde van Kunstbende Utrecht in 2021 en timmert sindsdien goed aan de weg. Hun liedjes zitten vol 80’s synths en funky gitaarpartijen, ze omschrijven zichzelf dan ook als ‘kolderieke Nederhip-pop band’. Funky Factory komt met een te gekke dansshow dat wordt gegeven op het Vlonderpodium van het Meurspark.” Ze stralen professionaliteit uit, zijn super enthousiast, knetter sportief en het is megaleuk voor kinderen én volwassenen. Dans mee!” Neem een eetlepel country, een halve liter rock-’n-roll, een scheutje surf, een snuifje sixties en aanschouw: MoNoMaN oNeMaNbaNd. “Superknap om in je eentje keihard te rocken. Hij staat ook op de Zwarte cross en vertoont zijn kunsten driekwartier lang op het Kaartje 2Go Hoofdpodium. Springfever bestaat 25 jaar en is terug! Beter gezegd: gaat verder waar ze gebleven was, want was eigenlijk nooit helemaal gestopt. In het jaar dat de band 25 jaar bestaat, pakt ze de muzikale draad weer op; uiteraard kan dat niet beter dan op de geboortegrond van de band: de Veluwe!” Fred Goverde en zijn band leveren prikkelende Nederlandstalige poëzie met een flinke dosis garagerock-attitude. “Als The Hives, maar dan in je moerstaal. Als The Dandy Warhols, maar dan niet stoned. Met titels als ‘Je Mag Best Weten Dat Ik Nooit Aan Je Denk’ en ‘Huismus Straatkat Kutwijf’. Als knallende afsluiter komen de BAZZOOKAS spelen op het Heerdelijk Festival. Zij spelen Ska, Discopunk, het is magisch, explosief en episch! Een live sensatie dat je niet wilt missen.”

Wall of Welcome

Bezoekers dragen bij aan het festival door gezelligheid mee te brengen. “Bij de Wall of Welcome is een gelegenheid om op de foto te gaan. Deel de foto’s op sociale media met de #heerdelijk en maak onze sponsoren blij. Er is uitgebreide catering aanwezig waarvoor uiteraard wel betaald moet worden. Denk aan poffertjes, patisserie en betere snacks. Voor consumpties kan men munten inkopen. Voor kinderen is er een speciale strippenkaart te koop waarvoor je lekkere hapjes en limonade kunt halen en zelfs het heerdelijk t-shirt krijgt om zelf in te kleuren!” Kijk voor het gehele programma en blokkenschema op heerdelijkfestival.nl . Bezoek ook onze pagina met sponsoren. Zij maken samen met de gemeente Heerde en de provincie Gelderland het festival mogelijk.