Afbeelding
Foto: .

Lokale Bluesband treedt op bij Beer Blues & BBQ

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE/VEESSEN- Op zaterdag 7 mei is het eindelijk weer tijd voor Beer, Blues & BBQ in het centrum van Heerde op het Dorpspodium. Op het Dorpsplein zijn de terrassen geopend en worden biertjes getapt voor de liefhebbers. Er staat een BBQ waar het vlees vers voor u wordt bereid. Vanaf 16.00 uur is het genieten van goede blues, met om 18.00 uur een optreden van de lokale band The One Night Stand. 

Deze bluesband is geïnitieerd door Dennis Monincx uit Veessen. Vanaf dat hij een jaar of twintig is, zit hij in de muziek. “Toen ik eind twintig was, heb ik me toegelegd op de blues. Het is zo doorleefd en puur. Het is improvisatiemuziek waar je jezelf in kwijt kunt. Veel meer dan bij bijvoorbeeld popmuziek kun je er echt je eigen ding mee doen, ergens je eigen versie van maken.” Dennis is werkzaam in de gehandicaptenzorg. Negen jaar geleden verhuisde hij vanwege werk vanuit het westen naar Veessen, en moest toen zijn band daar achterlaten. Eenmaal gesetteld in Veessen, is hij begonnen aan dit akoestisch project, The One Night Stand. Daarnaast werkt hij aan een ander project: Double D & the Blue Notes, met meer steviger bluesrock.

Intiem

In Heerde wordt het publiek getrakteerd op een intiem optreden. Klein en dichtbij, kwetsbaar en akoestisch; zo omschrijft Dennis het komende optreden. “Echt blues in zijn meest pure vorm. We spelen voornamelijk bluescovers en hebben nummers uitgezocht die zich er ook echt goed voor lenen om klein en akoestisch te maken.” Heerde profileert zich meer en meer als Bluestown. “En daar word ik natuurlijk hele erg vrolijk van! Nu de coronatijd voorbij is, doe ik niets liever dan optreden. Het is toch mooi om dat hier ook met lokale bands te doen. Een mooie gelegenheid ook voor het publiek om ons te leren kennen. Juist omdat het zo intiem is, en we ook maar een kleine setup hebben, past The One Night Stand ook goed bij bijvoorbeeld tuinfeesten, bruiloften en andere vieringen, en we treden graag op in cafés en restaurants.” Ontdekt het zelf op 7 mei. Voor het bijwonen van de optredens hoef je tijdens Beer, Blues & BBQ geen entree te betalen. Zorg dus dat je erbij bent!