Foto archief
Foto archief .

Koningsdag Heerde wordt een gezellig familiefeest

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- Hoe kan het Feest rond Koningsdag in Heerde beter beginnen dan met de kermis langs de Marktstraat bij het Van Meurspark? Al vanaf vrijdag 21 april zijn de kermisattracties te bezoeken. Op deze openingsdag is er bij de meeste attracties een leuke korting op de entreeprijs. Ook op zaterdag, woensdag en natuurlijk op Koningsdag, donderdag 27 april, is de kermis open voor iedereen. 

Terug van weggeweest op woensdag 26 april: het Oranjebal in de gezellige feesttent op de Van Meursweide. Met de bekende band Boulevard belooft dit opnieuw een grandioos feest te worden. Aanvang: 20.30 uur. De entree is voor leden van de oranjevereniging gratis. Lid worden regel je gewoon via www.oranjeverenigingheerde.nl. Ook het aanmelden voor alle hieronder genoemde activiteiten regel je via het menu van deze website. Ook op woensdag 26 april vindt het Oranjeconcert van mannenkoor De Lofzang plaats met een gevarieerd programma voor de liefhebbers. Aanvang 19.30 uur in de Johanneskerk. Einde is omstreeks 21 uur.

Programma koningsdag

Het programma van de Oranjevereniging begint op Koningsdag al om 9.00 uur. Dan komen de herauten te paard van de Horsthoekruiters het feest openen voor het raadhuis, voorafgegaan door een rondgang door het dorp. Ook Dorpshuis de Heerd is al om 9.00 uur open voor koffie met oranjegebak. Vanaf 12.00 uur wordt het extra gezellig en kunt u onder het genot van een Oranjebitter genieten van de akoestische coverband Backsound uit Wapenveld. Om 11.00 uur start de Koningsrit voor oldtimers vanaf de Meursweide. De oldtimers worden tussen 13.00 en 14.00 uur weer terug verwacht. Vanaf 12.00 uur is er nog meer op oldtimergebied te beleven in de vorm van een show met prachtige en bijzondere voertuigen. Aanmelden hiervoor kan de website. De prijsuitreiking is rond 14.30 uur en de voertuigen blijven tot ongeveer 15.00 uur op de feestweide. Vanaf 11.45 uur is het, voor het raadhuis, meezingen geblazen tijdens de Aubade met bekende Koningsdagliedjes. De muziek wordt verzorgd door Fanfarekorps Soli Deo Gloria. De Heerdenaren die een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen kunnen hierbij aanwezig zijn op uitnodiging van de Gemeente Heerde. Na de aubade verplaatsen alle verdere activiteiten zich richting de gezellige feestweide in het Van Meurspark. Vanaf 12.00 uur is hier gedurende het verdere middagprogramma ook een grote kleedjesmarkt, speciaal voor de Heerder kinderen. Er is een gelimiteerd aantal deelnemers i.v.m. de beschikbare ruimte. Opgeven kan nu al via de website. De hele middag staat bol van de leuke, en vaak nog niet eerder vertoonde, activiteiten voor alle leeftijden. Bijvoorbeeld: Rijden met radiografisch bestuurde monstertrucks op accu, FIFA-toernooi op de PS5, spelen met Playstationspellen, Ballonnenfigurenclown, OKI DOKI de ‘street performance clown’, Jungleshow Exodus Serpenti, Goochelaar Marco Royal, Formule 1, de Kinderboom met spelletjes, ‘Swing him off’, de Scouting zorgt voor leuk vermaak, Skippy-parcours met skippy-koeien, Lagemaats zandparadijs, schminken, escapekisten en stormbaan van maar liefst 17,5 meter. Op de weide staat er een feesttent gerund door vrijwilligers van de Oranjevereniging met muziek van DJ Galaxy. Die draait diverse soorten muziek en ook, zoals dat op een familiefeest hoort, muziek speciaal voor de kinderen. Voor de verzorging van de inwendige mens staan er diverse foodtrucks klaar. In de week voor Koningsdag staat het definitieve programma in de Schaapskooi. “Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers en begeleiders voor diverse onderdelen van het programma. Wil je een uur, of een dagdeel of nog langer meehelpen? Aanmelden is mogelijk via onze website.” Kijk voor meer info dus op www.oranjeverenigingheerde.nl.