Afbeelding
.

60-jarig huwelijk echtpaar Bijsterbosch

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Dinsdag 2 mei was het maar liefst 60 jaar geleden dat Wim en Els Bijsterbosch zijn getrouwd. Alle reden om deze mijlpaal te vieren met de familie, kennissen en naaste buren. 

Els is in 1942 geboren als Elsje Hogeboom. Zij woonde met haar ouders en twee jongere zussen aan de Wapenvelderkerkweg in Hoorn. Na haar schooltijd was zij administratief medewerkster bij de coöperatie in Hoorn. Wim Bijsterbosch is in 1941 geboren aan de Zuppeldseweg in Heerde. Als twee-na jongste in een groot gezin is hij opgegroeid op de boerderij in Zuppeld. Na school was hier altijd veel werk te doen. 

Toen ze beide 16 waren, hebben ze elkaar - zoals dat vroeger vaak ging - ontmoet op het dorpsplein in Heerde en kregen verkering. Ondanks de drukke werkzaamheden thuis, was er op de woensdagavond altijd tijd voor elkaar. Wim had inmiddels een Jawa-twin motorfiets en haalde Els dan ook regelmatig op om een rondje te toeren. 

In 1963 zijn Wim en Els getrouwd. Met hun drie kinderen woonden ze aan de Rhijnsburglaan in Heerde. Dit was tegenover de Margrietschool, wat mooi dichtbij was voor Klari, Didy en Wilco. Wim was inmiddels druk in de riethandel en was vaak onderweg. Els zorgde voor het gezin thuis. Toen het kon, werden de vakanties veelal in Fiss in Oostenrijk doorgebracht. Daar heeft het gezin vele mooie herinneringen aan. Toen de kinderen trouwden, zijn zij alle drie in Heerde blijven wonen. En dat was mooi, want na de komst van de eerste kleinkinderen was Els dan ook vele jaren als oppas-oma actief. Wim deed veel vrijwilligerswerk. Zo was hij ruim 20 jaar ouderling van de Hervormde kerk in Heerde, en had verschillende bestuurlijke functies. Ook deed hij humanitair werk in Polen en Wit-Rusland. In 2009 kreeg Wim daarvoor een Koninklijke onderscheiding. Els en Wim hebben veel gereisd en zijn met kerkelijke groepsreizen naar o.m. Zuid-Afrika, Israel, Rome en Cyprus geweest. Inmiddels is de familie uitgebreid met zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Een paar jaar geleden zijn ze verhuisd naar een appartement in Stationsstaete, waar zij zich goed thuis voelen. Ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk feliciteerde burgemeester Wiggers het echtpaar thuis en wenste Wim en Els nog vele gelukkige jaren samen.