Afbeelding
Foto: Hagedoorns Plaatse

Kindermiddagen op Hagedoorns Plaatse

Algemeen

EPE- Het is elk jaar in de vakanties op de woensdagmiddagen weer feest op het erf en in de boerderij van Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. 

Ook in deze zomervakantie. Elke woensdagmiddag zijn er kindermiddagen, met elke week een ander thema. Zo is niet één middag hetzelfde en blijft het spannend voor de kinderen. Er wordt geknutseld, verkleed in klederdracht, getimmerd, gekleid, Oudhollandse spelletjes gedaan. Ze kunnen een rondleiding krijgen over hoe het leven vroeger op de boerderij was etcetera. In 2021 is het museum landelijk Kidsproof geworden, wat al aangeeft dat kinderen het enorm naar hun zin kunnen hebben op deze oude boerderij. De kindermiddagen wordt geleid door ervaren en professionele vrijwilligers.

Elke kindermiddag is van 13.30 uur tot 15.30 uur, kinderen graag om 13.30 uur aanwezig. Bijdrage: 5 euro incl. materiaal, drinken en wat lekkers (met Museumjaarkaart is de bijdrage 2,50 euro). Ze beginnen elke kindermiddag met verkleden en foto’s maken. Daarna een korte rondleiding door de boerderij. De kinderen krijgen drinken en koek en de ouders kunnen tegen inlevering van een munt koffie of thee halen. Na de pauze gaan de kinderen met materiaal werken. Als afsluiting bij droog weer Oudhollandse spelen. Data 2022: 13 juli, 20 juli,27 juli, 3 augustus, 10 augustus en 17 augustus. Opgeven van te voren mag, maar is niet verplicht, via info@hagedoornsplaatse.nl of telefonisch via tel. 0578-627162.

Afbeelding
Afbeelding