Afbeelding
.

Museum Hagedoorns Plaatse laat het boerenleven in 2022 be-LEVEN

Algemeen

EPE- Het boerderijmuseum Hagedoorns Plaatse is gestart met de voorbereiding van de tentoonstelling van aanstaand jaar 2022. 

Als hulpmiddel wordt hierbij het onlangs verschenen boek van Henri Slijkhuis over het boerenleven op de Noordoost-Veluwe gebruikt. Hierin wordt de geschiedenis van de landbouw van de achttiende eeuw tot nu beschreven en staan verhalen van mensen, die het boerenleven van binnenuit kennen. Wist je dat vroeger zaken als hergebruik al volop het ‘gewone normaal’ was? Of busjes langs de deur die dingen brachten die je nodig had zoals nu? (Maar dan natuurlijk met handkar of wagen). Werkzaamheden op de boerderij door het jaar heen zullen in 2022 worden getoond op het gehele museumcomplex.

Van leven naar be-leven

Via beeldschermen, geluidsfragmenten, geuren enz. zal het boerenleven ook echt ‘beleefd’ kunnen gaan worden. Mensen die alvast willen ‘voorproeven’, kunnen het boek “Boerenleven op de Noordoost-Veluwe. Landbouwgeschiedenis van 1700 tot heden en persoonlijke verhalen” bestellen bij de Hagedoorns Plaatse (info@hagedoornsplaatse.nl). Het gebonden boek is ook voor 18,95 euro te koop bij de boekhandels in Vaassen, Epe, Heerde, Wapenveld en Hattem. Wat te denken van een prachtig kerstcadeau? Aankondiging: in januari geeft de schrijver van dit boek een interactieve Zoom lezing. Houd de website, social media en deze krant in de gaten voor de datum. Op naar 2022. Een jaar waarop boerenleven geschiedenis getild wordt naar 2022. Meer informatie: www.hagedoornsplaatse.nl.