Eef van Opdorp (budgetcoach en presentatrice van onder meer het RTL4-programma Uitstel van Executie)
Eef van Opdorp (budgetcoach en presentatrice van onder meer het RTL4-programma Uitstel van Executie) Floris van Bergen

Week van het geld

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Van 28 maart tot en met 1 april vindt de landelijke ´Week van het geld´ plaats. Ook in de gemeente Epe worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Kinderen en jongeren leren goed om te gaan met geld staat deze week centraal. 

De werkgroep Moedige Dialoog jeugd Epe houdt zich onder andere bezig met de vraag hoe de jeugd meer inzicht krijgt in het omgaan met financiën Dat doen ze onder andere door lessen over het omgaan met geld aan te bieden. Schulden en armoede zijn namelijk een steeds groter wordend probleem. Landelijk maar ook lokaal. Verschillende lokale partijen, zoals banken, het onderwijs en maatschappelijke organisaties willen dit risico in Epe verkleinen. Onderwerpen als digitaal geld, geldezels en uitgeven van geld worden onder de aandacht gebracht.

Bank voor de klas
Aan de groepen 2 tot en met 8 van de basisscholen wordt door de lokale Rabobank en de SNS de gratis les ‘Bank voor de klas’ aangeboden. Ook zijn er lessen voor klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. Met de lessen van ‘Bank voor de klas’ van medewerkers van de banken krijgen kinderen meer inzicht over de waarde van geld, het belang van sparen en verstandig(er) omgaan met geld. Scholen kunnen de gastles plannen tijdens de ‘Week van het geld’, maar ook later in het schooljaar. Uiteindelijk is het belangrijk dat ieder kind een held met geld wordt.

Workshop voor ouders 
Speciaal voor alle ouders/verzorgers van jongeren tussen de 10-18 jaar is er de gratis bijeenkomst van Eef van Opdorp (budgetcoach en presentatrice van onder meer het RTL4-programma Uitstel van Executie) bij de RSG N.O.-Veluwe op 28 maart van 19.30 – 21.00 uur. Aan bod komen: zakgeld, kleedgeld, online gokken, de logica van het puberbrein, grenzen stellen en veranderingen als je kind achttien wordt. Als ouder/verzorger speel je een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van het kind. Aanmelden kan nog.

Geïnteresseerde ouders kunnen zich nog opgeven via www.koppelswoe.nl/poen. Als scholen zich nog willen aanmelden voor de gastlessen ‘Bank voor de klas’, dan kan dat via Larisa Brinkhoff van Koppel-Swoe (tel.: 06-26 720 951 of email l.brinkhoff@koppelswoe.nl).