Afbeelding
.

Maurits Bunt bespeelt het Meereorgel

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Op donderdag 31 maart speelt de Eper beiaardier Maurits Bunt, die ook orgel speelt, op het Meereorgel in de Grote Kerk. 

Minstens twee keer per maand passeert hij het orgel als hij in de kerktoren op weg is naar boven, naar het carillon. Nu is het dan zover: afslag orgel. Maurits Bunt is organist, klavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij studeerde orgel bij Sietze de Vries (privé), Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts conservatorium Rotterdam. 

Maurits bezocht masterclasses bij onder andere Ton Koopman, Daan Manneke,en Matteo Imbruno. Momenteel volgt hij masterstudies orgel bij Ton Koopman en Hayo Boerema (Codarts) en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter (HKU/Nederlandse Beiaardschool). Daarnaast studeert hij klavecimbel bij Tini Mathot. In 2014 won hij als klavecinist de eerste prijs tijdens het concours van het Bachfestival Lelystad.
Maurits Bunt is werkzaam als stadsbeiaardier van Groningen, waar hij de Hemonybeiaard van de Martinitoren bespeelt, en dus ook als beiaardier van Epe. Hij is kerkmusicus van de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn en programmeur van de serie Bergkerkconcerten Deventer. Als orgel-, klavecimbel- en beiaarddocent is hij verbonden aan de Muziekschool Barneveld en geeft hij privélessen. Tenslotte is hij actief als continuospeler en is hij verbonden aan het Geistliches Consort, dat zich richt op het uitvoeren van oude muziek. Meer informatie: www.mauritsbunt.nl.
Voor dit concert in Epe heeft hij een door Bach geïnspireerd programma gemaakt, dat in de akoestiek van de Grote Kerk, volgens hem, prachtig moet klinken. Tijdens het concert is de organist in de Grote Kerk in Epe te zien op een videoscherm in de kerk. Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 10 euro.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl.