Afbeelding
.

Kunstlokaal geopend op nieuwe locatie

· leestijd 1 minuut Algemeen

WAPENVELD- Het Kunstlokaal is vrijdag geopend op de nieuwe locatie: de Hof van Cramer, Putterweg 2d in Wapenveld. Wethouder Yasemin Cegerek verrichtte de officiële opening door het onthullen van het logo op de grote zuil voor het pand.

In 2019 opende het Kunstlokaal haar deuren voor het eerst, aan het W.H. v.d. Pollplein. “Nadat dit pand werd verkocht, moesten we op zoek naar een nieuwe locatie”, vertelt Hettie Schoonhoven. Zij is samen met Ineke Crans betrokken bij het Kunstlokaal. Al snel dacht ze aan de Hof van Cramer. “Ik nam contact op met Maarten Jan Heesen van de Hof van Cramer die op zijn beurt weer een gesprek regelde bij het bestuur. We vonden elkaar gelukkig heel snel”, vertelt Hettie. “We willen hier graag zoveel mogelijk reuring; hoe meer, hoe beter. En het valt ook goed in de smaak; we hebben al flink wat reacties mogen ontvangen”, voegt Maarten Jan toe. Door Corona moest de opening uitgesteld worden. “Maar we zijn blij dat we nu deze mooie ruimte mogen gebruiken. Bedoeling is dat er per drie maanden een wisselende expositie is. Mensen uit de gemeente Heerde die het leuk vinden om hun kunst te laten zien, kunnen zich bij mij aanmelden”, aldus Hettie. Stuur daarvoor een mail naar info@sb-support.nl. Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. “We willen graag leuke activiteiten organiseren op creatief vlak, bijvoorbeeld workshops voor kinderen en volwassenen. Dat moet nog verder uitgewerkt worden.”

Mooie samenwerking

Wethouder Cegerek was bij de opening zeer te spreken over de samenwerking tussen de Hof van Cramer en het Kunstlokaal “Dit is ‘the place to be’; een mooie plek om kunst toegankelijk te maken voor jong en oud uit de gehele gemeente. Net als sport werkt kunst & cultuur verbindend. Mooi dat dit hier zo laagdrempelig wordt gebracht!” Frans Dubois, voorzitter van de Hof van Cramer, is erg blij dat het Kunstlokaal onderdak heeft gekregen aan de Putterweg. “Kunst wordt zo dichter bij de mensen gebracht én het gebouw – dat toch wat basic was – wordt fraai opgeleukt! Het wordt zo steeds voller in de Hof van Cramer, een goede zaak.” 

Wie de Hof van Cramer binnenloopt, ziet aan de linkerkant een grote wand, gevuld met uiteenlopende kunstobjecten. Deze zijn ook te koop. Ziet u iets van uw gading: de contactgegevens van de kunstenaar liggen er bij. Bernard Bos is één van de kunstenaars die betrokken is bij het Kunstlokaal. Hij kijkt tevreden naar de nieuwe ruimte: “Ik denk dat het een hele goede locatie is. Het oogt heel ontspannen een laagdrempelig, met veel aanloop van publiek.” Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? Loop eens binnen tijdens de openingstijden van de Hof van Cramer: maandag, woensdag en vrijdag van 14.00-17.00 uur en op vrijdag ook van 18.00-20.00 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding