Afbeelding
.

Basisscholen De Goede Herder en Ds. Van Maasschool gaan samen verder

· leestijd 2 minuten Algemeen

WAPENVELD- Onder het motto ‘samen sterker’ slaan de Wapenveldse basisscholen ‘De Goede Herder’ en de ‘Ds. Van Maasschool’ de handen ineen. 

Met een eensgezind team, een nieuwe naam én een gloednieuw schoolgebouw in het vooruitzicht, maken de scholen zich op voor een gezamenlijke toekomst. Streefdatum voor de complete fusie is 1 augustus 2022. De Hervormde schoolvereniging en de Vereniging van scholen met de Bijbel te Wapenveld hebben vorig jaar de intentie uitgesproken om beide schoolverenigingen te fuseren. In het verlengde van deze fusie gaan ook CBS De Goede Herder en de dominee van Maasschool, allebei scholen van deze schoolverenigingen, als één school verder. Sinds begin 2020 staan beide scholen reeds onder leiding van het bestuur van de scholengroep IJsselrijk. Dat zal ook na de scholenfusie zo blijven. Dit schooljaar zal op beide scholen in het teken staan van het voorbereiden van de scholenfusie. Arie Slagter, directeur van CBS De Goede Herder, licht toe: “Een scholenfusie is natuurlijk een bijzondere gebeurtenis. Voor kinderen en ouders, maar ook voor het schoolbestuur, de Raad van Toezicht en het schoolteam. Jarenlang hebben onze scholen elk hun eigen weg bewandeld, nu komen onze wegen samen. Dat vraagt om het nodige denkwerk, aandacht voor elkaar en vooral góed samenwerken.”

Eensgezind christelijk basisonderwijs

De schoolbesturen hebben de afgelopen tijd veel nagedacht en gesproken over hoe ze straks als één school verder kunnen gaan. Rutger van der Zwan, directeur van de ds van Maasschool: “We leren elkaar steeds beter kennen en de contouren van de fusieschool krijgen langzaamaan vorm. Onze doelstelling tijdens dit hele traject is helder: samen toewerken naar eensgezind christelijk onderwijs in Wapenveld. En dat op een manier waarbij kinderen, ouders, leerkrachten en anderen betrokkenen zich gehoord en gewaardeerd voelen.” Belangrijkste reden voor de fusie is het versterken van kwalitatief goed christelijk basisonderwijs in Wapenveld en omstreken. Rutger van der Zwan, directeur op de Ds. Van Maasschool legt uit: “Al jaren bestaan we als twee afzonderlijke scholen naast elkaar in het dorp. Er is in het verleden al heel veel samengewerkt, en gaandeweg ontstond steeds meer de gedachte dat het eigenlijk heel logisch is om onze krachten te bundelen. Samen staan we sterker, twee kunnen meer dan één. Zo kunnen we het christelijk onderwijs voor alle kinderen in Wapenveld mooier en beter maken.” Leerlingen van beide scholen merken steeds meer van de toekomstige samenvoeging. Arie: “We mogen samen verlangend uitkijken naar wat komen gaat, zoals de bouw van een gloednieuw schoolgebouw op de plek van de Ds. Van Maasschool. Alle kinderen worden steeds meer betrokken in het hele proces; we zijn samen op weg naar één gezamenlijke school in een nieuw jasje.” Van der Zwan vult aan: “We zullen het fusieproces stapsgewijs vormgeven en daarbij de kinderen, de schoolteams en de ouders actief betrekken. Zo zorgen we ervoor dat de nieuwe school van en voor ons allemaal is!” De leerlingen van beide scholen krijgen de komende tijd nog gewoon les in hun eigen school. Streefdatum voor de complete fusie is 1 augustus 2022. De fusie stap voor stap volgen? www.degoedeherderenvanmaasschool.nl.

Afbeelding