Afbeelding
Foto: Facebook Viattence

Bewoner overleden bij brand in De Speulbrink

Algemeen

VAASSEN- Donderdagavond is brand ontstaan bij De Speulbrink in Vaassen en daarbij is één persoon om het leven gekomen. “We betreuren de situatie ten zeerste en onderzoeken op dit moment de oorzaak van de brand. Met de naasten is inmiddels contact opgenomen. We leven met hen mee en wensen hen heel veel sterkte toe”, laat Viattence weten.

“Om 21.12 is een kleine brand op een appartement van De Speulbrink ontstaan waarbij de bewoner is overleden. De brand is snel gedoofd door adequaat handelen van de medewerkers. Er is verder geen brandschade binnen de woonzorglocatie. Een deel van bewoners is tijdelijk opgevangen in een ruimte op de begane grond. Zij konden snel weer naar hun woonruimte terugkeren. In samenwerking met de nooddiensten wordt de situatie op dit moment onderzocht.”

Vrijdagochtend was er een bijeenkomst voor collega’s op de Speulbrink. Teamcoach Erika Dijkhof heeft alle collega’s op de hoogte gebracht en een hart onder de riem gestoken. Ook de burgemeester van Vaassen was aanwezig en heeft zijn medeleven geuit. Hij bekrachtigde de woorden dat het een tragisch ongeval is, het impactvol is voor iedereen, maar dat er ontzettend goed gehandeld is door alle betrokkenen. Hij riep iedereen op om er met elkaar over te praten. 

Door een goede samenwerking tussen alle aanwezigen verliep de situatie gisteravond goed. “Ik was onder de indruk hoe iedereen met elkaar heeft gehandeld. Uiteraard is de situatie ontzettend treurig, maar er zijn helemaal geen onvolkomenheden geweest. Dit is ook bevestigd door de forensisch arts, politie en andere nooddiensten. Zelfs collega’s van binnen en buiten de Speulbrink kwamen helpen toen ze het nieuws hoorden. Dit was hartverwarmend om te zien.”, vertelt Wiesje Heeringa (Raad van Bestuur).