Afbeelding

Csv Vios 1- EFC 58 1

· leestijd 2 minuten Sport

VAASSEN- Op een druilige koude zaterdag de wedstrijd tussen Vios en EFC 58, Vios staat op de ranglijst dan een fors aantal plaatsen boven deze hekkensluiter uit Ermelo maar dat was deze middag niet altijd zichtbaar.

Wedstrijd begint in een vrij hoog tempo, EFC voetbalt opportunistisch met veel fysieke inzet, De combinaties lopen bij beide teams vanmiddag niet altijd succesvol, een zwaar en glad veld draagt daar niet aan bij. Als toeschouwer vraag je je dan ook af waarom deze wedstijden niet op ons mooie kunstgras gespeeld worden.

Na een minuut of zes de eerste kans voor Vios, voorzet van Mensink komt voor de goal maar de keeper van EFC weet de inzet van de Vios aanval te keren.

EFC probeert vanmiddag snel te counteren, maar wordt richting de goal van Vios slordiger in de passing en afwerking waardoor er weinig gevaar ontstaat voor keeper Maikel Gerritsen.

Bij beide teams ontbreekt het aan een soepel ogende combinaties,

10e minuut, Chris draait weg, geeft een diepe bal op Mensink maar deze aanval loopt stuk op de verdediging van EFC. Uitverdedigen van EFC gebeurt slordig en zo is Vios weer snel in balbezit.

Vios heeft vandaag een “gastvlagger” Arwolt Brummel en het zou niet verkeerd zijn wanneer de vlagger van EFC eens een tijdje met hem meeloopt. Vios wordt een aantal maal afgevlagd voor buitenspel terwijl dit met nog een aantal meters te gaan absoluut geen grens gevalletjes waren.

Na 20 min de eerste kans voor EFC binnen de 16 meter, tegenstander draait een beetje en probeert met een boogbal keeper Gerritsen te verschalken maar deze pakt de bal eenvoudig.

Zo ontstaan er aan beide kanten wat kansjes, maar zie je ook (te) veel fouten. Bij Vios ontbreekt vanmiddag het snelle korte samenspel en ook de corners vinden niet altijd een geel-zwart shirt. Maar goed, ook EFC weet vanmiddag geen vuist te maken.

Eerste helft nog een kans voor Mensink en voor Bax maar beiden zonder resultaat. Ook Noah kopt nog een voorzet van Gerritsen maar deze inzet gaat voorlangs

Samenvatting van de eerste helft is net als het weer vanmiddag…veel regen, soms begint het te waaien maar over het geheel gezien niet fijn.

Tegenstander speelt vanmiddag vrij fysiek, scheidsrechter laat veel doorgaan en bij een aantal momenten denk ik, kan je ook voor fluiten maar goed.

Op een gegeven moment komt Ruben Mensink aan de bal steekt op volle snelheid het middenveld over en wordt vies van achteren onderuitgehaald door de nummer 5 van EFC, deze mag volledig terecht met rood het veld verlaten. Hopelijk valt de blessure van Ruben mee want hij gaat geblesseerd het veld af.

Tegen 10 man van EFC krijgt Vios meer ruimte en gaat opnieuw op jacht naar de drie punten vanmiddag. Er volgen een aantal corners van Jasper en Mehmet echter zonder gewenst resultaat. Druk van Vios neemt verder toe, Mehmet moet in de 16 meter een paar keer bijna zijn shirt afgeven maar ook dit alles levert geen vrije trap.

In de 70e minuut valt een schot van Vios via het lichaam van een EFC speler toch in de goal en staat het 1-0.

In de slot minuten slaat Kristiaan Bax toe, hij jaagt door op een diepe bal en is de verdediger van EFC te slim af, met een puike inzet weet hij de keeper van EFC te passeren en zet met zijn actie de terechte eindstand van 2-0 op het bord en kunnen de spelers verdient richting “Huize Fleur”.,

Volgende week is V.V. Hattem onze tegenstander, hopelijk gaan wij met een lach de winterstop in. RK