Logo vios
Logo vios Foto: Bertus van den Oosterkamp

Overtuigende zege van VIOS.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Vios pakt overtuigende eerste overwinning van het seizoen 

Vandaag treden onze mannen, op een mooie nazomermiddag, aan tegen het onlangs gepromoveerde VV ‘s-Heerenbroek. ‘s-Heerenbroek begint sterk aan de wedstrijd en komt gevaarlijk voor het doel via een goede voorzet, maar Vios weet de bal goed weg te werken. 

Vios laat goed voetbal zien via het middenveld, maar weet tot de 37e minuut geen grote kansen te creëren. Hierna dribbelt Levi Tuasela, in de zestien, behendig langs twee spelers van ‘s-Heerenbroek waarna hij ten val komt door vasthouden van de centrale verdediger. Echter vindt de scheids het niet genoeg voor een strafschop. 

De eerste helft eist veel energie van de spelers door het hoge tempo van het spel en de lange ballen van ‘s-Heerenbroek. We gaan met 0-0 de rust in. 

Na de rust is Vios overtuigend de sterkere partij. Invaller Mehmet-Ali Akalin tovert handig langs de ‘s-Heerenbroekse verdediging, maar dit leidt (nog) niet tot grote kansen. 

In de 71e minuut leidt een snel genomen vrije trap van Noah Tuasela tot de 0-1; het is Levi Tuasela die met een strak schot de bal van 20 meter in het rechterzijnet schiet. Helaas duurt deze voorsprong niet lang. ‘s-Heerenbroek maakt in de 72e minuut de gelijkmaker via de rechtsbuiten. 

Gelukkig weet een scherpe Richard van Beek de 1-2 te scoren door druk te houden op de keeper die problemen heeft met het wegwerken van de bal die op de lat stuitert. In de 77e minuut toont Mehmet opnieuw zijn geweldige dribbelkunsten, waarna hij net voorlangs schiet. 

In de laatste fase van de wedstrijd begint het doelpuntenfestijn van Vios, en om precies te zijn, van Noah Tuasela. Hij maakt, via een goede aanname, de 1-3 door een goede lage voorzet van Richard van Beek. In de 84e minuut profiteert hij van een slordige bal in de verdediging van ‘s-Heerenbroek en maakt hij de 1-4. En net voor het einde van de wedstrijd maakt Noah zijn hattrick compleet door de keeper te omspelen en de bal in het doel te schuiven, 1-5. 

De wedstrijd eindigt in een welverdiende 1-5 overwinning voor Vios. 

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ZAC op het programma, bedankt voor de support vandaag en tot dan!