Taekwon-Do Training - Vaassen
Taekwon-Do Training - Vaassen Foto: Eigen foto

Extra Taekwon-Do jeugdtraining in Vaassen

Sport Ingezonden

Taekwon-Do School Martowirono geeft sinds 2019 Taekwon-Do in Vaassen. In de loop van de jaren is deze veelzijdige zelfverdedigingskunst bekender geworden en is het tijd voor uitbreiding van de lessen. Met ingang van 7 maart 2024 wordt er gestart met een tweede training.

De eerste training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 9 jaar en vindt elke donderdag van 15.30 tot 16.30 uur plaats in Sportcentrum De Koekoek. Binnen deze groep zal er ook aandacht worden geschonken aan de thema’s uit het ‘Taekwon-Do Kids Development Program’. Dit programma is speciaal voor de jongsten ontwikkeld en bevat meer dan alleen zelfverdediging. Zo worden o.a. de thema’s gevaar, omgaan met vreemden en pesters, zelfbescherming en samenwerken behandeld.

Na deze training vindt de jeugd/juniorentraining plaats van 16.30 tot 17.30 uur, voor de leeftijd van 10 t/m 17 jaar. Aangezien er bij elke les meerdere instructeurs aanwezig zijn, kan er op eigen niveau worden getraind.

Taekwon-Do is een veelzijdige Koreaanse zelfverdedigingskunst. De trainingsfilosofie is gebaseerd op wederzijds respect, het streven naar kwaliteit, (zelf)vertrouwen en volharding. Je kunt er je energie in kwijt, terwijl je tegelijkertijd leert om je goed te focussen. Er wordt getraind op de onderdelen: sparring, stijlfiguren, zelfverdediging, speciale technieken (hoogte- en vertesprong) en breektesten.

Taekwon-Do School Martowirono heeft een fanatiek wedstrijdteam dat zowel nationaal als internationaal presteert. Het deelnemen aan wedstrijden wordt gestimuleerd, maar is zeker geen verplichting. Hoewel er op elk moment met de beoefening van Taekwon-Do kan worden gestart, vinden er op donderdag 7 maart 2024 open lessen plaats. Naast de open les kan er nog een gratis proefles worden gevolgd. Voor meer informatie: www.tkdweb.nl