Sabum Waldi, Suriname 1969
Sabum Waldi, Suriname 1969 Eigen foto

50-jarig bestaan Taekwon-Do School Martowirono

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

In september 2021 bestaat Taekwon-Do School Martowirono 50 jaar. In september 1971 startte Waldi Martowirono met het verzorgen van Taekwon-Do trainingen in Doornspijk. Kort daarna kon ook Elburg kennis maken met de Koreaanse zelfverdedigingskunst. Waldi, die zowel in Suriname als in Nederland les kreeg van Koreaanse (groot)meesters, verspreidde de sport op de Noord West Veluwe.

De huidige instructeurs Claudia Martowirono en Raymond Eikema, die elkaar leerden kennen tijdens hun instructeursopleiding op Sportcentrum Papendal, zijn inmiddels 32 jaar actief in de sport en verzorgen samen met enkele assistent instructeurs Taekwon-Do lessen in zes plaatsen (Elburg, Nunspeet, Epe, Harderwijk, Ermelo en Vaassen). Deze lessen variëren van Taekwon-Do Kidstraining vanaf 4 jaar tot en met Taekwon-Do training voor senioren tot en met de leeftijd 70+. TSM heeft een wedstrijdteam dat zowel nationaal als internationaal presteert. Verder levert TSM gerenommeerde scheidsrechters aan toernooien en zijn de hoofdinstructeurs ook actief als bondstrainers.

Sinds 2019 wordt er ook in Vaassen Taekwon-Do training gegeven. Een fanatieke groep kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar traint op donderdag van 16:30 tot 17:30 uur in Sportcentrum De Koekoek. Verder worden er regelmatig extra gezamenlijke trainingen en andere activiteiten georganiseerd in één van de trainingsplaatsen waar alle leden van TSM elkaar kunnen treffen en met elkaar kunnen trainen.

Sinds 2013 wordt er ook in Epe Taekwon-Do training gegeven. Een fanatieke groep kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar traint op donderdag van 18:00 tot 19:00 uur in gymzaal De Klimtuin. Donderdagavond van 19:30 tot 20:30 uur trainen de junioren (13 t/m 17 jaar) en senioren (vanaf 18 jaar) in gymzaal Haverkamp. Verder worden er regelmatig extra gezamenlijke trainingen en andere activiteiten georganiseerd in één van de trainingsplaatsen waar alle leden van TSM elkaar kunnen treffen en met elkaar kunnen trainen. Hoewel er gedurende het hele jaar proeflessen gevolgd kunnen worden, organiseert de school op donderdag 2 en 9 september open lessen.Kom langs en doe mee!

In de loop van de jaren is het lesaanbod uitgebreid met circuittraining, bootcamp (FitMix! indoor en outdoor) en kickbokstraining (Kick&Boksen). Hoewel het jubileumjaar zich richt op het vijftig jarige bestaan van Taekwon-Do School Martowirono, is het een mooi moment om  de verschillende disciplines onder te brengen onder één naam: MartoSports.

Ter gelegenheid van het vijftig jarige jubileum is door het demonstratieteam van TSM een spectaculaire demonstratie voorbereid welke het komende jaar op meerdere momenten zal worden uitgevoerd. Ook hoopt de school dit jaar weer het Open Noord West Veluwe Toernooi te kunnen organiseren waar vele Taekwon-Do scholen uit heel Nederland aan deelnemen. Verder zullen er gedurende het hele jaar diverse feestelijke activiteiten en evenementen voor alle leden worden georganiseerd.

Op donderdag 2 en 9 september zijn er open lessen in Vaassen. Kom gerust langs en doe mee met Taekwon-Do, een sport die zoveel meer omvat dan een sport alleen!

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website (www.tkdweb.nl), of kunt u contact met ons opnemen (info@tkdweb.nl).