Het winnende schaakteam van De Zeven Pionnen, met vlnr. Harry Logtenberg, Herman Schutte, Frans Voogt, Chris Kruse, Jan van Garderen, Wouter Beerthuis en Rein Schuring.
Het winnende schaakteam van De Zeven Pionnen, met vlnr. Harry Logtenberg, Herman Schutte, Frans Voogt, Chris Kruse, Jan van Garderen, Wouter Beerthuis en Rein Schuring. Foto: foto schaakvereniging Pegasus uit Zwolle

Opnieuw kampioenschap bij De Zeven Pionnen

Sport Ingezonden

Na het behalen van de titel van het eerste team enkele weken geleden is ook het tweede schaakteam van De Zeven Pionnen Epe/Heerde kampioen geworden. In poule 3c eindigde het team met 14 punten uit 8 wedstrijden bovenaan. De laatste wedstrijd tegen ZZS! uit Zwolle werd met 3,5 tegen 2,5 gewonnen. De winstpartijen kwamen op naam van Rein Schuring en Wouter Beerthuis. Herman Schutte, Chris Kruse en Frans Voogt speelden remise. Harry Logtenberg moest zich gewonnen geven. Het team verloor afgelopen seizoen alleen van Pegasus2 en won verder alle wedstrijden. Volgend seizoen mag het tweede team uitkomen in de tweede klasse, waarin het enige jaren geleden ook al speelde.