Eerste winst De Zeven Pionnen

Sport Ingezonden

EPE/HEERDE - De eerste winst voor het schaakteam van De Zeven Pionnen is binnen. Apeldoorn2 werd met 4,5 tegen 3,5 zuidwaarts gestuurd. De uitslag doet al vermoeden dat het een zwaar bevochten zege voor de Eper en Heerder vereniging is geworden. Uiteindelijk bracht Sander Wissink in de slotminuten van de wedstrijd het broodnodige hele punt binnen.

Voor het eerst sinds anderhalf jaar kon er weer een officiële competitiewedstrijd worden gespeeld. Het bleek voor veel spelers wennen. ‘Mijn eerste echte schaakpartij sinds het uitbreken van corona’, viel bij veel borden te horen. Overigens, nog steeds is het woord corona niet verdwenen. Alle spelers aan Eper zijde zijn gecontroleerd op hun vaccinatiebewijs en ook de spelers van Apeldoorn moesten hun bewijs meenemen. Gelukkig deden ze dat zonder bezwaar. Niet alleen is controle bij een dorpshuis oftewel een kulturhus verplicht, ook het bestuur van De Zeven Pionnen laat alleen gevaccineerde leden en spelers toe.

De wedstrijd zelf verliep uitermate spannend. Aan Eper zijde waren er liefst vier invallers, maar dat bleek verrassenderwijs niet doorslaggevend. Invaller op het laatste moment en nieuw lid Wouter Beerthuis gaf het goede voorbeeld met een winstpartij. Daar stond verlies van Herman Schutte tegenover. Alle overige partijen eindigden na veelal lange en felle strijd in remise. Behalve natuurlijk het eerste bord met Sander Wissink. Sander en Cees van Bohemen speelden tot het bittere eind door in een stelling waar het nog alle kanten op kon gaan. Sander bleek het koelbloedigst en stelde de eerste competitiewinst  voor De Zeven Pionnen veilig. Voor remise zorgden Henk Abels, Dries Elskamp, Bartelo Oegema, Harry Logtenberg en Berry Kasteel.

!