Afbeelding
Foto: .

Daverende start schaakteams De Zeven Pionnen

Algemeen Ingezonden

EPE/HEERDE- De twee schaakteams van De Zeven Pionnen Epe/Heerde zijn het competitieseizoen opmerkelijk goed begonnen. Zowel het eerste als het tweede team hebben tot op heden al hun wedstrijden gewonnen en doen dus volop mee in de strijd om het kampioenschap.


Het eerste team versloeg deze week het sterke Bennekom1 met 5 tegen 3. Bennekom gold als een van de belangrijkste favorieten voor de titel in de klasse 1C van de zogenaamde SOS-competitie in Oost- en Midden-Nederland. Sander Wissink en David Hovannesian scoorden het volle punt, terwijl Luuk de Ruijter, Guido de Romph, Dries Elskamp, Henk Abels en Dirk van der Maarel elk een half punt binnen haalden. Ook de eerste wedstrijd tegen O en O1 uit Kampen wonnen de schakers uit Epe en Heerde. Er zijn dit seizoen nog 5 wedstrijden te gaan.

Het tweede team van De Zeven Pionnen heeft al drie wedstrijden gespeeld en alle drie gewonnen. De laatste wedstrijd was tegen Apeldoorn4 en dat werd een forse 5 - 1 zege voor De Zeven Pionnen. Voor de hele punten zorgden Herman Schutte, Chris Kruse, Frans Voogt en Wouter Beerthuis. Remise boekten Harry Logtenberg en Zeko Ugljanin.