IDM Schleiz 24 juli
IDM Schleiz 24 juli Foto: Damon Teerink

Dubbele top-vijf voor Pepijn Bijsterbosch in Schleiz

Sport

SCHLEIZ- Pepijn Bijsterbosch heeft goede punten gescoord tijdens de IDM Superbike ronde in Schleiz. De BCC Alpha Van Zon BMW coureur finishte op het uitdagende circuit tweemaal als vijfde, waardoor hij met een goed gevoel kan beginnen aan zijn IDM thuisronde in Assen, die half augustus op de kalender staat.

In de kwalificatie zette Bijsterbosch een 1’24.9 op de klokken, een nieuw persoonlijk record op Schleiz en een tijd die goed was voor de zevende startpositie voor de eerste race. Zondagmorgen reed Bijsterbosch lange tijd op een achtste plaats, maar door een aantal crashes in de slotfase kon hij zich opwerken naar een vijfde plaats. Door deze uitslag mocht Pepijn in de tweede race vanaf de voorste startrij vertrekken. In de eerste ronde zat Bijsterbosch echter flink in het gedrang waardoor hij op een zevende plaats kwam te rijden. Vervolgens kwam Bijsterbosch in zijn ritme en reed al snel naar plaats vijf. De 32-jarige coureur finishte ook opnieuw als vijfde. Met zijn goede resultaten is Bijsterbosch gestegen naar een zesde plaats in het kampioenschap. De volgende IDM Superbike ronde is de thuisrace van Bijsterbosch op het TT Circuit Assen. Deze races worden verreden in het weekend van 12 t/m 14 augustus. Ter voorbereiding hierop zal Bijsterbosch van 5 t/m 7 augustus van start gaan in de BeNeLux Trophy races tijdens Jack’s Racing Day in Assen. Foto: Damon Teerink.