Afbeelding

SEH verliest derby van VEVO

· leestijd 1 minuut Sport

HEERDE- Het eerste elftal van SEH uit Heerde is zaterdagmiddag tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. Op het eigen sportpark ´De Eeuwlanden´ kwamen de blauwwitten nog wel op voorsprong in de derby tegen VEVO, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die de punten mee mochten nemen naar Veessen: 1-2. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor SEH. De ploeg voetbalde makkelijker en won de meeste duels. Maar veel uitgespeelde kansen waren er niet; het team moest het vooral hebben van dode spelmomenten. VEVO loerde op de omschakeling met onder meer de gevaarlijke Jeroen Bronsink voorin, maar kwam er in het eerste kwart van de wedstrijd niet aan te pas. De thuisploeg kreeg vooral veel corners. Uit hoekschop nummer zes wist Harmen van Oene overtuigend binnen te koppen. Maar na het doelpunt leek de rem erop te komen bij SEH. Bronsink was vlak na de 1-0 met een schot op de lat al dicht bij de gelijkmaker. Even later kon hij wel juichen, na een fantastisch afstandsschot. Nadat Willem Rakhorst vlak voor rust bijna VEVO nog op voorsprong wist te zetten, konden beide ploegen gaan rusten.

Ook in de tweede helft werd SEH bijna alleen maar gevaarlijk uit de vele corners die de ploeg kreeg. Jeremy van de Beek zag zijn inzet nog gekeerd worden op de doellijn en ook Harmen van Oene kon na een uur spelen zijn tweede van de middag net niet maken. Nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Julius Rakhorst kopte een vrije trap van Roald van Bessen prima binnen. De thuisploeg probeerde daarna aan te zetten, ging mede dankzij een aantal wissels aanvallender spelen, en was ook in de buurt van de gelijkmaker. Maar onder meer Michiel de Gooijer, wederom uit een corner, wist niet te scoren.

In de absolute slotfase probeerde SEH het nog met opportunistisch voetbal, via de lange Marthijn van der Steege voorin. Veel grote kansen kreeg de ploeg niet, terwijl VEVO in de omschakeling een aantal keren in de buurt van het derde doelpunt was. Met name Jeroen Bronsink kreeg grote kansen, maar stuitte onder meer twee keer kort achter elkaar op doelman Gert Jan Barneveld van SEH. De jonge scheidsrechter Max van der Lei, die ´slechts´ drie gele kaarten hoefde uit te delen in deze grotendeels tamme derby, floot na ruim negentig minuten voor het einde van de wedstrijd: 1-2.

Volgende week volgt er voor SEH wederom een echte gemeenterderby. Dan is in Wapenveld WZC de tegenstander. Aanvang 14.30 uur!