Afbeelding

KCVO wint na matige wedstrijd van Ruurlo

· leestijd 2 minuten Sport

VAASSEN- Afgelopen vrijdagavond hebben de spelers van KCVO 1 alle vrijwilligers van KCVO in de watten gelegd. Dit hebben zij op een uitstekende manier gedaan en zondag moesten zij weer aantreden tegen de nummer 5, Ruurlo 1, van de competitie, dus er stond best wel wat op het spel. Ondanks de kou was er toch een redelijk aantal supporters op het sportpark van KCVO, “De Egelbeek”, aanwezig. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd had KCVO de beste kansen. Ruurlo tikte, KCVO was slordig in de balbehandeling maar creëerde wel de beste kansen. Ruurlo kwam niet verder dan de 16 meter lijn. KCVO loerde op de counter. Dit resulteerde al snel in de volgende situatie. In de 11de minuut van de wedstrijd werd door Rick Beekman een mooie steekpass gegeven op Melvin Balk en de daaropvolgende combinatie van Melvin Balk en Brian van Mossel resulteerde in de op dat moment verdiende 1-0. Echter dit doelpunt werd na overleg tussen scheids– en grensrechter onterecht afgekeurd. Ook gedurende het vervolg van de wedstrijd werd er door Ruurlo veel getikt maar zij kwamen niet verder dan de 16 meter lijn. KCVO bleef slordig met de bal omgaan en leed veel onnodig balverlies. Desondanks wist KCVO toch kansen te creëren maar zonder doelpunten resultaat. De tweede helft verliep anders. Ruurlo kwam gedreven uit de startblokken en zij zetten KCVO steeds meer onder druk. Het spel speelde zich vooral af op de helft van KCVO en Ruurlo had een aantal kansen. Ron van Zuidam, Sam van Dongen en keeper Sander Jansen van de Sligte vormden een gedegen blok en zij zorgden er voor dat een achterstand voor KCVO in deze ‘koude’ wedstrijd werd voorkomen. Tijdens de 2e helft werd door Ruurlo ook een aantal wissels ingebracht maar hier was in het verloop van de wedstrijd niet veel van te merken. In de 47e minuut moest de nummer 12 van Ruurlo, doordat hij een ‘misstap’ had gedaan, met behulp van een brancard van het veld gehaald en gewisseld worden. In de 48e minuut van de wedstrijd kwam Sem Westra voor Brian van Mossel in het veld. Deze wissel voorkwam niet dat de wedstrijd een ‘gezapig potje’ werd. Ruurlo bleef tikken, creëerde kleine kansen en KCVO bleef op de counter loeren. Toch kwamen de mannen uit de Achterhoek een aantal keren gevaarlijk voor het doel van KCVO maar wisten de kansen niet af te maken. Keeper Sander Jansen van de Sligte hield goed overzicht en pakte een aantal keren de hoofdrol en wist ‘erger’ voor KCVO te voorkomen. Ruurlo bleef aandringen maar KCVO had de mogelijkheid om telkens weer goed uit te verdedigen. In de 84ste minuut van de wedstrijd volgde weer een messcherpe counter van KCVO. Na een combinatie van Sem Westra met Rick Beekman en daarna het vervolg over meerdere spelers van KCVO, kon Melvin Balk de bal netjes binnen schuiven, 1-0! Daarna ontstonden er kansen over en weer maar geen van beide ploegen wist daar op een positieve manier gebruik van te maken. KCVO deed goede zaken vanmiddag. Door de winst op Ruurlo staan zij nu op de welverdiende 5e plaats in klasse 3B. Volgende week speelt KCVO uit tegen Turkse Kracht in Deventer.