Op de foto tekenen Bart Wopereis van WSI Techniek, wethouder Stephan Nienhuis en Wim Prins van Prins Bouw de contracten, onder toeziend oog van Colin Spiegelaar (Ryse), Patrick Bakker (Ryse) en Bart de Graaf (WSI).
Op de foto tekenen Bart Wopereis van WSI Techniek, wethouder Stephan Nienhuis en Wim Prins van Prins Bouw de contracten, onder toeziend oog van Colin Spiegelaar (Ryse), Patrick Bakker (Ryse) en Bart de Graaf (WSI). Foto: Schaapskooi

Contracten bouw MFA ondertekend

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE/WAPENVELD- Vrijdag zijn de contracten ondertekend voor de bouw van de nieuwe MFA in Wapenveld. De bedoeling is dat de bouw op 1 april aanvangt. De bouw van de MFA is gegund aan Prins Bouw, met vestigingen in Vorchten, ’t Harde en Ermelo. Het technisch installatiewerk zal uitgevoerd worden door WSI techniek uit Groenlo.

Voor de bouw hadden vijf partijen zich gemeld, en drie installateurs waren in de race voor het installatiewerk. In december vond de voorlopige gunning al plaats. “Met een blij en opgelucht gevoel gingen we de kerst in. Die voorlopige fase is nu definitief geworden. We zijn blij dat we niet om een extra krediet hoeven te vragen bij de raad en zonder vertraging door kunnen”, aldus wethouder Stephan Nienhuis.

Er was al lange tijd de wens om de Hof van Cramer naar het centrum te verplaatsen. De nieuwe MFA komt op de huidige locatie van de sporthal en tennishal. Gekozen is voor een volledig nieuw gebouw, inclusief een nieuwe sporthal. De MFA zal plaats bieden aan de bibliotheek, Brandweer Wapenveld, de sporthal, de locatie 0-100+ (als ‘dependance’ van STIP in Heerde), Maatschappelijk werk en jeugd, en Huisartsenpraktijk Wapenveld.

Lagemaat is inmiddels begonnen met de sloopwerkzaamheden. “Aan de buitenkant is daarvan nog niet veel te zien. Ze zijn eerst begonnen met de asbestsanering”, vertelt projectleider Patrick Bakker van adviesbureau Ryse. Er wordt circulair gesloopt. “Een aantal materialen wordt meegenomen in de realisatie van de MFA. Dan moet vooral gedacht worden aan inrichtingselementen. De zonnepanelen worden door de gemeente hergebruikt en krijgen een andere bestemming. De sportvloer wordt gerecycled: de vloer wordt eruit geschraapt en gezeefd. Daarna wordt het weer verwerkt in de nieuwe sportvloer.” Bedoeling is dat Lagemaat eind maart klaar is en de bouw op 1 april kan starten. Oplevering staat gepland in juni/juli 2025.

Naast de bouw van de MFA, ontwikkelt Triada op de hoek van de W.H. van de Pollstraat en de Klapperdijk 17 sociale huurappartementen. De bouw hiervan start naar verwachting in februari. In maart aanstaande volgt nog een informatieavond voor omwonenden. Op de foto tekenen Bart Wopereis van WSI Techniek, wethouder Stephan Nienhuis en Wim Prins van Prins Bouw de contracten, onder toeziend oog van Colin Spiegelaar (Ryse), projectleider Patrick Bakker (Ryse) en Bart de Graaf (WSI).