Afbeelding
Foto: Dennis Dekker

Wil jij bij de boekpresentatie van Loes Riphagen zijn?

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Het nieuwe boek van Loes Riphagen (40) uit Heerde komt komende woensdag officieel uit. De illustratrice en kinderboekenschrijfster werkte de afgelopen 1,5 jaar aan Het Kabouterboek. “Ik ben zo benieuwd naar de reacties! Dit is een soort van encyclopedie waarbij kabouter Kik de lezers meeneemt in een dagje van zijn leven.”

Loes vertelt verder. “Heel veel kinderen denken vast dat kabouters in het bos wonen. Maar dat is allang niet meer zo. Er zijn in dorpen of steden genoeg plekjes waar kabouters kunnen wonen. Tussen muren en vloeren van huizen zit heel veel ruimte. Die ruimte wordt gebruikt door kabouters. En dat laat Kik allemaal zien.” Zo vertelt Kik hoe kabouters leven, wat ze doen en hoe ze zich zo goed verborgen weten te houden. “Een bewijs van het bestaan van kabouters, vinden mensen in zoekgeraakte dingen. Grote kans dat kabouters die meegenomen hebben. Kabouters zijn grote verzamelaars.” Zo wordt een stukje stof gebruikt als dekentje en een dopje als krukje. “Op één van de pagina’s in het boek is te zien hoe kabouters een bad nemen. En wat doet Kik eigenlijk met die paperclip?”

Door dit boek geeft Loes kabouters een compleet nieuwe dimensie. “Ik heb jaren aan dit boek gewerkt en heb de wereld van kabouters hiermee zo tastbaar mogelijk gemaakt.” 

Woensdag 17 mei, komt deze kinderencyclopedie vol met kleurrijke grappige zoekplaten uit.
Het is nu al een succesvol boek te noemen, aldus de Heerdese kinderboekenmaakster. “Zo zijn de rechten van Het Kabouterboek al voor de boekrelease verkocht aan Duitsland, China, Taiwan en Frankrijk”, vertelt ze.

Een dag later (donderdag 18 mei) reikt Loes het eerste exemplaar uit aan de barones van Kasteel Vosbergen in Heerde. Woensdagmiddag 24 mei is de boekpresentatie in de Dijkpoort in Hattem. “Daar ga ik een grote groep kinderen een uitgebreide verrassingsmiddag geven. Er zijn nog vijf plekjes over voor deze middag. Die wil ik hierbij graag gratis weg gaan geven. Stuur me daarom een mail met je naam en je leeftijd en vertel verder vooral even waarom jij hierbij aanwezig wilt zijn. Het mailadres is promotie@gottmer.nl. Succes! Ik zie je berichtje graag tegemoet!”. Via Loes’ website kunnen kinderen ook zelf een kabouterhuisje knutselen. “Surf maar eens naar https://loesriphagen.nl/pages/knutselpagina, daar is nog veel meer leuks te zien en te knutselen!”. Loes Riphagen studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en debuteerde in 2008 met haar boek Slaapkamernachtdieren. Inmiddels heeft ze meer dan 20 boeken op haar naam staan. Ze krijgt nationale en internationale aandacht. Niet alleen van de talloze lezers, maar ook van de pers en van vele jury’s, getuige de prijzen die ze met voorgaande uitgaves al gewonnen heeft. Tekst en foto: Dennis Dekker.