Afbeelding
Foto: .

Eerste lammetje geadopteerd door Loes Riphagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE/HEERDE- Kinderboekenschrijver en illustrator Loes Riphagen heeft het eerste lammetje van de Schaapskudde Epe-Heerde geadopteerd. 

Het lammetje kreeg de naam Bèèèèèrt. “Het lijkt me wel zo handig als het lammetje zijn eigen naam kan uitspreken”, vertelt Loes. Met de adoptie is gelijk het startsein gegeven voor de lammetjesactie waarbij mensen de kudde kunnen steunen door voor 20 euro een lammetje te adopteren. Zij worden daarna uitgenodigd op vier kijkmiddagen in februari. De lammertijd wordt weer afgesloten met een feestelijke lammetjesdag op zaterdag 19 maart. Dit evenement is voor iedereen toegankelijk. 

Loes hoefde niet lang na te denken toen haar werd gevraagd of zij dit jaar het eerste lammetje wilde adopteren. “We hadden vorig jaar ook een lammetje geadopteerd, maar het was mislukt om op lammetjesdag naar het lammetje te gaan kijken. Dat we nu het eerste lammetje mogen adopteren is wel heel speciaal. Zeker omdat onze dochter Coco hier met haar hele klas bij mag zijn.” Coco is voor Loes de grote inspiratiebron voor de beroemde prentenboeken ‘Coco kan het!’, ‘Coco kijk uit!’ en ‘Het bos van Coco’. Loes Riphagen (1983) groeide op tussen de dieren op een boerderij in Oene. Samen met haar tweelingbroer Kees vertrok ze naar Rotterdam om te studeren aan de Willem de Kooning Academie. Na lang in Amsterdam te hebben gewoond is ze net terugverhuisd naar de Veluwe. Op dit moment woont en werkt Loes in Heerde.

Een leuk detail is dat Loes recent gevraagd is om mee te denken over vernieuwing van het Kabouterpad bij de Schaapskudde Epe-Heerde. “Dit is echt zo leuk! Ik heb al zoveel ideeën en hoop dat we hier snel mee van start kunnen gaan.” De Schaapskudde Epe-Heerde kan blijven bestaan dankzij bijdragen van de gemeenten Epe en Heerde en de provincie Gelderland, de verkoop van lammeren én giften van particulieren, verenigingen en bedrijven. Deze financiële steun is van groot belang. Het beheren en gezond houden van de kudde is een kostbare zaak. Uw steun daarbij wordt bijzonder op prijs gesteld! De kudde steunen kan op verschillende manieren. Wie een lammetje wil adopteren of wie donateur wil worden, kan daarvoor terecht op de website van Schaapskudde Epe-Heerde via: https://schaapskudde-epe-heerde.nl/