Afbeelding
.

Activiteiten rond Koningsdag in Heerde

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- De Oranjevereniging Heerde is er ondanks de korte voorbereidingstijd in geslaagd een mooi programma neer te zetten rond Koningsdag. 

Er is dit jaar voor gekozen om niet bij sponsoren aan te kloppen, omdat deze vaak nog kampen met de gevolgen van de maatregelen rond Corona. Daarom speelt het programma op de feestweide van het Van Meurspark zich hoofdzakelijk af op Koningsdag zelf. De kermis komt ook weer naar Heerde en zal al op vrijdag 22 april opengaan met de bekende “Eurodag”. De kermis is ook open op zaterdag, dinsdag en natuurlijk op Koningsdag, woensdag 27 april. Op zaterdagmiddag 23 april wordt het tussen 15.00 en 18.00 uur een gezellige boel op het Heerder dorp met “Wilhelmina op het plein”. Het orkest brengt nummers van Nederlandstalige artiesten ten

gehore met daarbij een gastrol voor zanger Gerben Tijssen. Dorpshuis “De Heerd” is op Koningsdag al om 9.00 uur open en zorgt voor life-muziek vanaf 10.30 uur met Backsound uit Wapenveld. Rond 9.00 uur komen de herauten te paard van de Horsthoekruiters na een rondgang door het dorp, voor het gemeentehuis aan om het Oranjefeest te openen. Ook de aubade met medewerking van Fanfarekorps Wilhelmina vindt hier rond 11.45 uur plaats. De gedecoreerden van dit jaar en de afgelopen jaren kunnen hierbij aanwezig zijn op uitnodiging van de Gemeente Heerde. Na de aubade verplaatsen alle verdere activiteiten zich richting de feestweide in het Van Meurspark. Rond deze tijd begint hier een show van oldtimers. Naast auto’s is er ook ruimte voor klassieke motoren en brommers. Aanmelden kan via oldtimer@oranjeverenigingheerde.nl. De voertuigen blijven op de feestweide, want er is dit jaar geen puzzelrit. Vanaf 12.00 uur is er gedurende het verdere middagprogramma ook een gezellige kleedjesmarkt, speciaal voor de Heerder kinderen. Opgeven kan vanaf nu via kleedjesmarkt@oranjeverenigingheerde.nl. Op de weide is er een leuke feesttent gerund door vrijwilligers van de Oranjevereniging, waar je gezellig kunt zitten met muziek van DJ Galaxy, met natuurlijk ook muziek speciaal voor de kinderen. Later op de middag treedt de akoestische band Copagrow op met o.a. muziek uit de jaren 60/70. De kraam van Jan Rorije staat er voor een frietje en snacks en ook de ijskraam zal niet ontbreken.

Op het middagprogramma staat, behalve de reeds genoemde oldtimershow, het inmiddels

bekende “Koningsschieten” waarbij gestreden wordt om de titel “Schutterskoning(in) van

Heerde”. Dit festijn begint om 13.00 uur en opgeven kan vanaf nu via schutterskoning@oranjeverenigingheeerde.nl. Speciaal voor de kinderen staan er diverse kinderactiviteiten op het programma, waaronder de spectaculaire reuzentrampoline, een groot springkussen, de mega-zandbak en het schminken. Voor de kinderen die lid zijn, ligt er op vertoon van de ledenpas een zakje met diverse vrijkaartjes klaar bij de kassa.

Houd de Schaapskooi van half april in de gaten voor het complete programma. Het bestuur hoopt dat ze volgend jaar het programma weer verder kunnen uitbreiden en dat er dan ook weer financiĂ«le middelen zullen zijn om b.v. een grote feesttent te plaatsen en het Oranjebal te organiseren. Het gebrek aan voldoende bestuursleden en vrijwilligers speelt hierbij

helaas ook een rol. Aanmelden als zodanig kan via secretaris@oranjevereniging.nl. Wie komt het team versterken?