Stichting Kenya Kinderen en Ondernemersvereniging Epe ontvangen ieder maar liefst € 7.000 van Rotary en Inner Wheel Epe
Stichting Kenya Kinderen en Ondernemersvereniging Epe ontvangen ieder maar liefst € 7.000 van Rotary en Inner Wheel Epe Foto: Martin Hogeboom

14.000 euro voor goede doelen

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Na drie jaar vond voor de 21e keer het traditionele Nieuwjaarsconcert plaats, georganiseerd door serviceclubs Rotary en Inner Wheel Epe. 

Mede door de vele trouwe sponsoren en bezoekers waren de serviceclubs in staat om aan de goede doelen Stichting Kenya Kinderen en de ondernemersvereniging Epe ieder een cheque van 7.000 euro te overhandigen. De prachtig door Fleur Inn Groenstyling versierde kerk was tijdens het matinee en het avondconcert tot de laatste stoel bezet. “Wij waren zeer benieuwd of het Nieuwjaarsconcert, na twee keer annuleren door corona, nog steeds een succes zou zijn. Maar onze sponsoren en ons publiek zijn ons trouw gebleven en wij kregen te horen dat iedereen zich juist super op dit concert verheugde. We wilden met een heel gevarieerd en mooi programma verrassen en dat is gelukt”, vertelt Marcel Langevoort. 

“Al enkele jaren organiseren wij een gratis matineeconcert voor ouderen, mensen die wonen in een zorginstelling, nieuwkomers en mensen met een kleine beurs. Het is hartverwarmend om te zien hoe zeer men van het concert geniet. Leden van Rotary en Inner Wheel en heel wat vrijwilligers halen desgewenst mensen thuis op en begeleiden hun tijdens het concert”, vertellen Marcel Smits en Cilia Smit. De avond startte traditiegetrouw met drie talenten van You’ve Got Talent. Merlin Fiene, Carlijn Stoffers en Martijn Joostema openden wervelend de avond. “Het is zo fijn om op een professioneel podium te kunnen laten zien wat je kunt. Optreden tijdens zo’n avond is toch heel bijzonder en wij zijn dankbaar voor deze kans”, zeggen Merlin, Carlijn en Martijn. 

Gastvrouw en ladyspeaker van de avond was de sopraan Lieve Geuens. Samen met het Haydn Jeugd Strijkorkest verraste zij het publiek met drie nummers. “Het is heel bijzonder dat Lieve, die als sopraan met het Metropole orkest zong en door vele landen in Europa en Azië toerde, bij ons wilde optreden”, aldus Tatjana Bieze-Vongehr. Het Haydn Jeugd Strijkorkest onder leiding van dirigent Jan Ype kwam met een nieuwe samenstelling en drie solisten, die een weergaloze solo gaven. Op het programma stonden werken van onder andere Josef Suk, Giovanni Bottesini, Gara Garayev, Felix Mendelsohn en Ennio Morricone. Het orkest toonde een grote inzet tijdens matinee- en avondconcert en oogstte dan ook terecht een groot compliment van dirigent Jan Ype. Ook werden ze met een staande ovatie door het publiek beloond. “Wij komen zo graag naar Epe en verheugen ons al het hele jaar op dit concert. Wij voelen ons hier zo welkom” zegt Jan Ype Nota. “Wij kijken terug op twee succesvolle concerten”, aldus Marcel Langevoort en Tatjana Bieze-Vongehr.