Afbeelding
Foto: Dennis Dekker

Bubbles & Bites tijdens Dress Red Day

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE - Serviceclub Inner Wheel Epe houdt donderdag 29 september een event genaamd Bubbles & Bites. 

Bij restaurant Witte Berken in Wissel worden vrouwen uitgenodigd voor een gezellige avond. Aanmelden kan via de facebookpagina van Inner Wheel. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: Stichting Hart voor Vrouwen. Naast een veelzijdig menu van heerlijke hapjes en drankjes, zijn er vier vrouwen die deze avond interessante presentaties geven. Ook wordt er een veiling gehouden, aldus Inner Wheelleden Joyce Barnhoorn en Ria Hoornenborg. “We hebben er alles aan gedaan om een mooie, leerzame gezellige avond samen te stellen. We hopen dat er veel vrouwen komen.”

De datum van 29 september is bewust gekozen vervolgt Joyce. “Deze dag is het Wereld Hart Dag. De afgelopen jaren heeft de Hartstichting op deze dag extra aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Vandaar dat deze dag mede door Stichting Hart Voor Vrouwen ook bekend staat als Dress Red Day. We roepen vrouwen dus op om in rode kleding te komen.” Die stichting is de afgelopen jaren het nationale goede doel van de serviceclub. Het was voor Ria zelfs de reden om zich eerder dit jaar als geïnteresseerd lid bij Inner Wheel aan te melden, vertelt ze. “Ik las dat Inner Wheel dit goede doel drie jaar steunt. Ik heb daar veel mee en wilde graag meehelpen. Het is erg belangrijk dat er meer onderzoek komt naar hartfalen bij vrouwen. Tegenwoordig sterven er meer vrouwen dan mannen aan hartinfarcten, omdat de ziekte vaak door artsen niet onderkend wordt.”

De stichting Hart voor Vrouwen streeft al jaren naar beter onderzoek en meer preventie. De stichting richt zich op multidisciplinair onderzoek en preventie en wordt aangestuurd door Angela Maas. Ze was hoogleraar Cardiologie bij het Radboudumc in Nijmegen. Ze heeft zich gespecialiseerd in vrouwenharten. Ria: “Zij vindt dat er te weinig kennis is over de symptomen van hart- en vaatziektes bij vrouwen. Dit omdat het wetenschappelijk onderzoek vooral op mannen is gericht. Vrouwen worden in de gezondheidszorg vaak behandeld als kleine mannen. En dat is natuurlijk niet juist.” Daarom gaat de opbrengst van deze avond naar dit goede doel. De veiling is het klapstuk van de avond. Een bijzonder vrouwenhorloge, een bos zijdebloemen, een nagelbehandeling, een reeks boeketten, een golfclinic een uitgebreide behandeling in een kapsalon, er zijn heel veel mooie kavels waar de dames op kunnen bieden. Joyce: “We hopen mede door die prachtige veilingitems op een opbrengst van minimaal 1.000 euro.”

De korte lezingen hebben deze avond ook met dit onderwerp te maken, vertellen de twee dames. “Zo zal Melanie Borst, eigenaresse van een sportclub vertellen over veilige krachttraining voor vrouwen. Huisarts Suzan Broekhuis geeft een pitch over hart- en vaatziekte bij vrouwen. Ulla Brouwer vertelt iets over de invloed van hormonen op het vrouwelijke welzijn. En leefstijlcoach Ankie van den Esschert vertelt in haar sessie iets over de relatie tussen je fysieke balans en gezonde dagelijkse leefgewoontes.” Het is de bedoeling dat Bubbles & Bites een jaarlijks goede doelenevenement van Inner Wheel Epe gaat worden. “Ieder jaar zamelen we geld in voor een ander goed doel.” Wil jij ook aanwezig zijn tijdens deze eerste editie van Bubbles & Bites? Surf dan naar de facebookpagina van Inner Wheel Epe: www.facebook.com/innerwheelepe en meld je aan via de link bij het evenement. De kosten voor de avond bedragen 48 euro. “Daarvan gaat 20 euro sowieso naar Stichting Hart voor Vrouwen. Maar natuurlijk komt de volledige opbrengst van de veiling daar nog bij.” Tekst en foto: Dennis Dekker.

!