Afbeelding
Foto: FotoVAS

Christelijk Mannenkoor ‘Looft den Heere’ in Kerstconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

VAASSEN- Het Christelijk Mannenkoor ‘Looft den Heere’ uit Vaassen is flink op stoom. De mannen hielden hun jubileumconcert op 8 oktober. Daarna kwam een optreden in de kerkdienst van 6 november in Vaassen. Maar nu staat het grote Kerstconcert op 15 december in de H. Martinuskerk in Vaassen op het programma en dat betekent veel werk voor het koor. 

De muziekstukken moeten gesorteerd worden, want een kerstrepertoire is iets aparts. Dirigent Freddy Veldkamp laat de mannen enthousiast oefenen om al de muzikale details en de accenten in de liederen goed tot hun recht te laten komen. Dat betreft niet alleen de juiste toon en de goede uitspraak maar ook het juiste volume op het juiste moment; de pauzes niet te vroeg en niet te laat, de samenwerking met de solisten en begeleiders enz. Ook voor dit kerstconcert heeft het koor de medewerking ingeroepen van meerdere solisten. Naast Kees Alers op dwarsfluit en Evelyn Heuvelmans op hobo speelt Wilco Veldkamp weer op piano en Anja Heikamp-Kommerie op orgel. De vocale solistische inbreng komt van de sopraan Clara de Vries uit Zwolle. Zij heeft een heldere stevige stem die het naast het mannenkoor goed zal doen in de sfeervolle ambiance van de H. Martinus. Het is mooi om te zien dat de solisten in deze regio goed bekend zijn. Dit wordt een avond om nu al in uw agenda te noteren. Maar u kunt nu al een kaart bestellen of kopen via de site van het koor www.looftdenheere.com of bij de voorverkoopadressen. In Vaassen is dat L. J. van Gortel, Berkenoord 177, tel. 0578-572114. In Oene is dat H. Bosman, Donselaarsweg 51, tel. 0578-641485. In Epe is dat A. J. W. Hanekamp, Loper 5, tel. 06-42524656 en in Apeldoorn is dat CLC Boek- en Muziekwinkel, Asselsestraat 58. Op donderdagavond zijn aan de Kosterstraat 20 in Vaassen ook kaarten verkrijgbaar. Voor volwassenen kost een kaart 10 euro en voor jongeren onder de 12 jaar is dat 5 euro. Op het programma voor het kerstconcert staan meerdere bekende kerstliederen. Dit concert is het eerste kerstconcert na de corona-pauze, dus eigenlijk een zaak van een uitgestelde jaarlijkse traditie. De mannen van ‘Looft den Heere’ zijn blij dat dit weer mogelijk is en zetten zich extra in. In het programmaboekje staat een korte inhoudsomschrijving van de buitenlandse liederen. Het koor en Clara de Vries laten enkele gedeelten uit de Messiah van Händel horen. Met een bede om vrede en het ‘Ere zij God’ in samenzang met de toehoorders sluit het concert.

Mogelijk inspireert dit optreden belangstellenden om mee te komen doen in een goed werkende organisatie die veel plezier en voldoening oplevert aan de leden en die een duidelijke plaats heeft in het muzikale en geestelijke leven van de Noord-Veluwe. Tot eind februari is het lidmaatschap voor nieuwe leden gratis. De voorzitter kan daarover alles vertellen: Wim Lubbers, tel. 055-5338640.