Afbeelding
.

Team De Noordgouw doet mee aan Alpe d’HuZes

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- Een groep van 11 leerlingen en 5 docenten van De Noordgouw gaat samen de sportieve uitdaging aan en neemt volgend jaar deel aan het bekende wielerevent Alpe d’HuZes. Afgelopen vrijdagmiddag stapten ze op de fiets voor een eerste gezamenlijke training. 

“Vorig jaar vond hier een dag plaats rond het thema burgerschap en hoe je dat kunt vormgeven. Nu zijn we allebei fietsliefhebbers en het leek ons leuk om iets sportiefs te verbinden aan een goed doel. We kwamen al snel hier op uit en het heeft ons niet meer losgelaten”, vertellen docenten Arnoud Kamp en Pieter van Eijsden. “Maar je roept iets, en dan moet je het ook gaan doen. We hebben het uitgezet binnen school en dat werd heel enthousiast ontvangen.” 

Bijvoorbeeld door Marit. “Ik twijfelde wel, want het is ver én hoog. Tegelijkertijd: zo veel mensen doen het, dan zal het mij ook vast lukken. Daarbij draait het om een ziekte waar we ook binnen mijn familie mee te maken hebben gehad. Het lijkt me goed om me voor het doel in te zetten.” Datzelfde vindt ook Maurits: “Mijn tante is overleden aan deze ziekte en zij heeft zelf meegedaan aan Alpe d’HuZes. Het leek me mooi om ook deel te nemen.” Geke Fix is één van de docenten die zich heeft aangesloten bij de groep. “Volgend jaar word ik zestig, een leeftijd die niet voor iedereen is weggelegd. Zo is onlangs een collega op 52-jarige leeftijd overleden. Het heeft me getriggerd om mee te doen.” Hoewel het een hele opgave zal zijn, kijkt ze er ook naar uit: “Om dit zo samen vanuit de school te doen, samen met de leerlingen, dat lijkt me heel gaaf!” Plan is om gezamenlijk en individueel te trainen. “Daarnaast mogen we bij Sportcenter Bijsterbosch gebruik maken van het indoor spinnen.” Eén van de deelnemers, leerling Berend, doet aan wielrennen. “Mijn moeder is ook actief in de wielerwereld. Zij gaat ons een keer begeleiden bij een training bij de Posbank.”

Geld inzamelen

Het idee achter Alpe d’HuZes zal bekend zijn: deelnemers beklimmen al fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez met als doel zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. Om daar een steentje aan bij te dragen heeft het team van De Noordgouw verschillende ijzers in het vuur, vertelt Arnoud. “We verwachten van iedere deelnemer dat ze zelf geld bijeen brengen en sommigen zijn daar al heel ver mee. Daarnaast vindt hier op woensdag 14 december een actiedag plaats en de opbrengst gaat naar dit doel. Ook doen we een oproep aan bedrijven om ons te sponsoren.” De logo’s van de veertien grootste sponsoren komen op de shirts te staan. “Deze gebruiken we ook voor trainingen in de regio en zijn zo ook zichtbaar voor iedereen”, voegt Pieter toe. Wilt u met uw bedrijf het team financieel ondersteunen? Stuur dan een mail naar Thamar Nelissen via tnelissen@noordgouw.nl.

“Wat ontzettend leuk is, is dat we een heel diverse groep hebben. Sommigen hebben nog nooit gefietst, anderen juist heel vaak. Waar het om draait is dat we als groep hieraan werken en gezamenlijk iets willen neerzetten. De Alpe d’HuZes samen voltooien mét een mooie opbrengst als eindresultaat, daar gaan we voor!”