Afbeelding
Foto: Bij het afgelopen Alzheimer Café Heerde waren Jantina v.d. Bosch (zorgconsulent) en Marieke Brackel (casemanager dementie) gastsprekers

Alzheimer Café verhuist

Algemeen

HEERDE- Per 2 november verhuist het Alzheimer Café Heerde naar een andere locatie: De Heerd, Griftstraat 8 te Heerde. Er is een grote parkeerplaats aan de Marktstraat. Alzheimer Café Heerde start hier met een bijzondere bijeenkomst met Karin Willemsen. “Wij hopen u woensdagavond 2 november om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, te mogen ontmoeten. Karin Willemsen is schrijfster van het boek “Ontwarren”. In 2010 kreeg zij zelf geheugenklachten, viel een jaar uit in werk en werd uiteindelijk verdacht van een vroegtijdige dementie. De oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Zij herstelde en voelt zich nu rijk met de ervaring van binnenuit. Deze ervaring gaf haar de mogelijkheid een andere kijk op dementie te ontwikkelen. Zij wil graag haar ervaring delen om mensen met dementie een stem te geven. “Dit is een bijzondere kans om te begrijpen wat dementie met je doet en wat je als omgeving beter wel of juist niet moet doen. Deze avond belooft een hele mooie bijzondere avond te worden die u niet mag missen!” 

Bij het afgelopen Alzheimer Café Heerde vertelden gastsprekers Jantina v.d. Bosch (zorgconsulent) en Marieke Brackel (casemanager dementie) – zie foto - de bezoekers over de weg van de diagnose dementie tot opname van je naaste in een verpleeghuis. De gastsprekers vertelden over hoe de weg tot eventuele opname eruit ziet. Met wie overleg je de stappen/fasen en wanneer vraag je een WLZ -indicatie aan(Wet Langdurige Zorg), zodat je naaste op de wachtlijst van een verpleeghuis wordt geplaatst. “Het was goed te horen hoe de mantelzorger een keuze kan maken uit de verschillende verpleeghuizen en eerst een kijkje kan gaan nemen.” Ook werd er gesproken over de dag van opname en hoe om te gaan met de emoties na de opname van de mantelzorger.

Voor informatie over het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met Annemieke Wijma, tel. 06-20596404, of met Fennie Tiemens, tel. 06-15101849.