Afbeelding
Foto: .

Programma “Vrijheid in Epe”

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE- Na de succesvolle première van de activiteiten van de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe in het weekend van 22 en 23 april staan er in het kader van besef en viering van vrijheid nog meer evenementen op het programma. 

Op 30 april wordt in de Grote kerk van Epe een reeks van concerten gehouden door diverse koren alsmede muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst. Het genoemde muziekkorps, dat ook al deel uitmaakte van die bijzondere opvoering op 23 april door de vijf gezamenlijke harmonieën en fanfares uit de gemeente Epe, bijt het spits af om 11.00 uur en zal gedurende ca 45 minuten een prachtig optreden verzorgen. Daarna zijn de koren aan de beurt. “En wat zijn ze blij dat er weer gezongen kan en mág worden na die dorre periode van Corona waarin er niets kon. Alle koren krijgen een podium van een half uur om met hun zang een bijdrage te geven aan het besef van vrijheid.” Om 12.00 uur treden de College Barbers op en zij worden afgelost door het politie mannenkoor dat om 12.30 uur aan de beurt is. Happy2Sing gaat daarna verder om 13.00 uur gevolgd door Kantje Boord en Doenja. Dan is het inmiddels 14.30 uur en komt Zang en Vriendschap het geheel afsluiten met enkele van hun koren. Het kinderkoor komt als eerste aan bod en het wordt gevolgd door enkele andere koren van Zang en Vriendschap. Om 16.30 uur sluiten we de inloop koren dag af en wordt de kerk voorbereid voor de “Jom Hashoa” herdenking welke die avond zal plaatsvinden. Deze wordt georganiseerd door het Episch centrum. Uiteraard is het gehele inloopconcert overdag gratis toegankelijk. Alle optredende koren en muziekvereniging Prins Bernhard zijn blij met een groot publiek. U bent dus van harte welkom.

Herdenking

De cyclus aan evenementen wordt afgesloten op 5 en 6 mei. “Nadat we eerst op 4 mei stil hebben gestaan met de herdenking van zij die vielen tijdens de oorlogsperiode 1940-1945 nodigen we u op 5 mei, de dag van de bevrijding, uit voor een brunch. Deze wordt gehouden van 11.30 uur tot 13.30 uur in Van Ouds te Epe. De brunch staat in het teken van een gesprek over de betekenis van vrijheid. Er zijn enkele sprekers die een korte inleiding houden en u kunt onder het nuttigen van uw brunch met elkaar aan tafel in gesprek over de onderwerpen die aan de orde worden gesteld. Als u wilt deelnemen aan deze brunch dan dient u zich aan te melden via de website www.vrijheidgemeenteepe.nl. U kunt dan een gratis ticket krijgen. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 65 personen.

Het koor dat optreedt namens de stichting hulp aan Letland heeft een bijzondere connectie met dze bevrijdingsdatum van 5 mei. Dit koor past dan ook uitstekend in de context van het programma en zal op 5 mei om 19.00 uur een concert verzorgen in de Grote kerk van Epe.

Op vrijdag 6 mei sluiten ze definitief af op het plein bij de Grote kerk van Epe. Om half 8 treden “De Mannen” op met een meezingconcert van ca 40 minuten. Iedereen kan meezingen en meedoen en er is al gerekend met een charmante begeleiding door een deel van het team dat daarna aan bod komt. Om half negen gaan ze los met “De Dames Draaien Door”. Dit wordt een spetterend event met een geweldige DJ show van De Dames die zelf mee-begeleiden met strijk- en blaasinstrumenten. Afsluitend is er dan een thematisch lasershow event.