Afbeelding
.

Programma Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Op 23 april organiseert de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe de optocht van historische militaire voertuigen. Maar dat is niet alles, voor dat weekend. Er worden meer activiteiten georganiseerd. 

De herstart zal beginnen op 22 april vanaf 15.30 uur in de Grote kerk van Vaassen, waar een korte officiële heropening plaatsvindt. Daarbij zal koor Doenja optreden. Gedurende de middag kan de schooljeugd tijdens de middag een versnapering proberen te “scoren” in het dorp Vaassen tegen inlevering van een voedselbon. Intussen verzamelen de voertuigen op het ijsbaanterrein bij de Cannenburch alwaar ze een bivak zullen opzetten. Radio en TV 794 zal live aanwezig zijn om een uitzending vanaf deze locatie te houden. Ieder kan de voertuigen daar komen bekijken en zien hoe de liefhebbers hun wagens door de tijd in goede staat hebben weten te behouden. In de avond rond 19.30 zal het Vaassens Fanfarecorps een concert bij de Wilhelminaboom ten gehore geven.

Zaterdagmorgen 23 april vertrekken de voertuigen dan voor hun ronde door de gemeente Epe en wordt een lezing gehouden bij VanOuds over operatie “Cannonsjhot”. Om 15.30 uur is er een uniek concert door de 4 gezamenlijke muziekkorpsen uit de gemeente Epe. Zij treden op in het Loeffpark bij of in de feesttent die door de Wilhelminavereniging is geïnstalleerd. Marcel Paques, de initiatiefnemer: “Het wordt een magnifiek concert en uniek omdat we met meer dan 100 muzikanten een fantastisch mooi concert gaan neerzetten. Er zullen tevens enkele solisten optreden waarmee dit unieke concert een heel bijzonder randje krijgt.” In de avond zal in de Grote kerk van Epe het koor ToYou optreden met “Melodie voor Vrijheid”. Kortom: er valt heel wat te beleven dat weekend en alles is vrij toegankelijk.