Afbeelding
.

Gedreven directeur neemt afscheid

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE- Directeur van de K. Norelschool Corrianne de Vries geeft per 1 april het directeursstokje over aan Bertine Bouw. Bertine is momenteel ook directeur van de Anne de Vriesschool, een van de andere 5 scholen van de Stichting Procon. Ze gaat het directeurschap van beide scholen combineren. 

Corrianne draagt haar functie met vertrouwen over. “We hebben al twee jaar samen gewerkt en ik merk dat we dezelfde stijl van werken hebben”, aldus Bertine. Iets dat Corrianne volmondig beaamt. De K.Norel is echt haar school. “Ik werk al bijna 30 jaar bij deze stichting waarvan 15 jaar als directeur van de K. Norel.” Ze is leerkracht geweest en heeft voor alle groepen gestaan. “Ik heb heel lang de baan dubbel gedaan dus zowel een dag voor de klas staan als het directeurschap.” Die laatste functie houdt volgens haar niet in dat je steeds in je kantoor zit. “Ik kom heel veel in de groepen want daar gaat het om. Tegen de kinderen zeg ik ook vaak dat het heel saai is mijn kantoor”, zegt ze lachend. Ze is trots op wat ze heeft kunnen doen met het team. “Het team verdient een pluim. We hebben zoveel samen bereikt; je merkt dat we ervoor elkaar zijn ook als het soms lastig is.” Want de coronaperiode vergde nog al wat van iedereen. “Je stond in die tijd 24/7 aan.” Bereikbaar zijn voor iedereen vindt ze heel belangrijk. Zo staat ze bijvoorbeeld altijd buiten als de kinderen op school komen of weg gaan. “Dat geeft me veel voldoening. Het gaat om de gouden driehoek tussen ouders, kind en school. Dat is het allerbelangrijkste. En daar kan ik helemaal blij van worden!” Het besluit om te stoppen is al een tijdje geleden genomen door de 63-jarige Corrianne. “Anderhalf jaar geleden heb ik al besloten dat ik wilde stoppen. Die tijd heb ik ook wel nodig gehad om aan het idee te wennen en ik ben blij dat ik het zo kan afronden. Ik ben vanaf mijn 20ste aan het werk geweest en ik stap nu heel blij weg. Ik kan heel blij terug kijken op een werkzaam leven en dat is niet iedereen gegeven”, realiseert ze zich. “Ik heb het werk altijd met liefde en bevlogenheid gedaan. Maar ik ga nu andere mooie dingen in het leven doen. De caravan zetten we straks op de oprit.” 

Bevlogen directeur

De K. Norelschool verliest in haar een bevlogen en enthousiaste directeur. “Ik vind het een prachtig beroep. Een band krijgen met de kinderen daar doen we het voor. Je kunt het verschil maken in het leven van een kind en hun ouders en dat heeft me altijd gedreven.” Bertine vult aan: “Je bent de hele dag bezig met verbindingen creëren en dat geeft me energie. Het voelt ook niet als werk.” Ze is goed op de hoogte van de functie. “In Kampen ben ik ook meerschoolse directeur geweest. Ik kom zelf uit Epe en 2 jaar geleden ben ik weer deze kant op gekomen”, legt Bertine uit. Ze combineerde haar directiebaan met een studie bestuurskunde aan de universiteit in Groningen. Na het succesvol afronden van de studie heeft ze nu de tijd om als directeur bij beide scholen aan de slag te gaan. “Ik heb er nu ruimte voor en het leek me al wel erg leuk om te doen.” Niet alleen de directeursfunctie wordt samengevoegd maar de scholen gaan ook werken met één managementteam. “Het is een nieuwe constructie die we met elkaar bedacht hebben. De twee interne begeleiders werken ook op beide scholen.” Bertine gaat heen en weer pendelen tussen de Anne de Vries en K. Norelschool. “Ik ga niet werken met een vaste agenda. Ik deel de tijd per week in en middels een schoolfiets kan ik snel wisselen van locatie. Ik probeer wel elke dag op iedere school te zijn.” Per 1 april wordt Bertine officieel de directeur. Op dinsdag 28 juni wordt er met een grote feestdag met muziek en pannenkoekenfestijn afscheid genomen van Corrianne door leerlingen, oud- leerlingen en ouders. Dus tegen die tijd moet ze wel met man en caravan weer richting huis komen!