Afbeelding
.

Jubileumboek 125 jaar Wilhelmina

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Op 18 november bestaat het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina - Heerde 125 jaar. Die 125 jaren, van 1898 tot en met 2023, zijn vastgelegd in een jubileumboek. 

“Het is een prachtige tijdreis geworden, die door de vele foto’s tot ieders verbeelding zal spreken. Voor alle ”oud”-leden van de majorettes, drumband, de muzikanten en de supporters zullen er vele “o-ja” momenten te beleven zijn. De tekst geeft de achtergrondinformatie en bijzonderheden weer, maar de foto’s vertellen het eigenlijke verhaal. Er is bewust gekozen voor een speelse en kleurige lay-out, waarin ook via een QR-code verwijzingen naar meer foto- en filmmateriaal zijn opgenomen. Het boek geeft een mooi tijdsbeeld van de verschillende ontwikkelingen binnen Wilhelmina. Het zal niemand verbazen dat die verschillende tijdsbeelden parallel lopen met maatschappelijke en andere ontwikkelingen die sinds 1898 hebben plaatsgevonden.” Het boek is samengesteld door een werkgroep bestaande uit Henri Gelderman (voorzitter), Gerrit Haas, Martien van Leeuwen, Nanda van Dijk en Gerd van Leeuwen. 

Overhandiging eerste exemplaar

Het eerste exemplaar van het jubileumboek is door directeur Cor van der Most van Koninklijke Van der Most BV aan Henri Gelderman van Wilhelmina uitgereikt. Koninklijke Van der Most, al jaren één van de hoofd-sponsoren van Wilhelmina, heeft naast het drukwerk ook de vormgeving verzorgd. Henri Gelderman dankte Cor van de Most voor de zeer constructieve en prettige samenwerking. Hij bedankte daarbij in het bijzonder medewerker Albert Kraan van Van der Most, die de vormgeving verzorgde. Het was Gerrit Haas, als lid van de werkgroep van Wilhelmina, die vervolgens het eerste exemplaar van het jubileumboek aanbood aan burgemeester Olaf Prinsen. De kersverse burgemeester van Heerde, die ook het voorwoord in het jubileumboek heeft geschreven, dankte Wilhelmina hartelijk. Hij gaf aan dat hij in de korte tijd dat hij nu burgemeester van Heerde is, onder de indruk is geraakt van het rijke verenigingsleven dat Heerde kent.

Jubileumconcert

Aanstaande zaterdag, 18 november, exact op de oprichtingsdatum van Wilhelmina in 1898, is in de Faberhal vanaf 20.30 uur Wilhelmina’s Night of the Music. Een non-stop avondvullende muzikale happening in de Burgemeester Faberhal in Heerde. Direct na afloop is hier het jubileumboek verkrijgbaar voor de gereduceerde prijs van 17,50 euro per stuk. Vanaf 20 november is het jubileumboek voor 20 euro per stuk te koop bij Bruna Heerde, Primera Heerde en Electro World Van Aarst Heerde. Het kan daarnaast tot 10 december ook per mail besteld worden via info@wilhelmina-heerde.nl.