Afbeelding
Foto: Peter Timmer

Bega opent duurzaam bedrijfspand

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

VAASSEN- Vorige week is het volledig vernieuwde en verduurzaamde bedrijfspand van Bega Special Tools in Vaassen feestelijk geopend in aanwezigheid van loco-burgemeester Maarten Heere. 

Aanleiding voor de verbouwing is de groei van het 45-jarige familiebedrijf. De explosieve groei van de afgelopen paar jaar vraagt om een verdubbeling van de productiecapaciteit en 50% meer kantoorruimte. Om die te realiseren is er ingrijpend verbouwd. Niet in de laatste plaats omdat ook de doelstellingen van Duitse moederbedrijf Schaeffler, om wereldwijd alle kantoor- en productiegebouwen te verduurzamen en energieneutraal te maken, zijn meegenomen in deze verbouwing. Daarnaast lag er nog een nadrukkelijke wens van Bega op tafel. Namelijk om de verbouwing volledig te realiseren met lokale partijen en ondernemers. Onder leiding van De Jong Bouwkundig Ontwerpburo hebben de betrokken lokale ondernemers met vereende krachten en binnen de gestelde termijn de verbouwing volledig gerealiseerd voor de al lang van tevoren geplande openingsdatum. “Wij zijn bijzonder blij met het resultaat en de wijze waarop we hebben samengewerkt met collega-ondernemers uit de regio”, aldus Henk van Essen, managing director van Bega Special Tools.

800 zonnepanelen en gasvrij 

Het vernieuwde pand heeft een moderne en lichte uitstraling en beschikt over een dakterras, waar medewerkers in de buitenlucht van hun pauze kunnen genieten. Het dak is voorzien van 800 zonnepanelen, waardoor het pand nu gasvrij is, zoals moederbedrijf Schaeffler voor ogen heeft. De opening is verricht door dr. Stefan Spindler, CEO Industrial Schaeffler AG en lid van de Executive Board, in aanwezigheid van loco-burgemeester Maarten Heere. Heere feliciteerde Bega in zijn toespraak met haar succesvolle groei. Bega is als klein familiebedrijf in Epe gestart. Inmiddels gevestigd in Vaassen is zij uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met de doelstelling om door te groeien naar 50 medewerkers. Dat is bijna een verdubbeling in twee jaar. Hij benadrukte het belang van goede contacten tussen gemeente en bedrijven, voor het stimuleren van de werkgelegenheid en een sterk economisch klimaat in de regio. Bega is fabrikant en distributeur van speciaal gereedschap in de aandrijftechniek, sinds 1978. Ze zijn gespecialiseerd in montage en demontage van lagers en aandrijfcomponenten, zoals tandwielen, koppelingen, bussen, etc. De gereedschappen dragen bij aan een langere levenscyclus van onderdelen, waardoor machines minder stilstaan en dus effectiever ingezet kunnen worden. De gereedschappen worden wereldwijd naar meer dan 60 landen geëxporteerd. De wereldwijd opererende Schaeffler Groep behoort met haar merken LuK, INA en FAG in de aandrijfwereld tot de meest vooraanstaande leveranciers van wentellagers, lineairproducten, maintenance producten en services voor alle voorkomende toepassingsgebieden in de sectoren Automotive, Industry en Aerospace. Al meer dan 75 jaar is zij de drijvende kracht achter baanbrekende uitvindingen en ontwikkelingen op het gebied van beweging en mobiliteit. Met circa 84.000 medewerkers is Schaeffler een van de grootste familiebedrijven ter wereld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding