Afbeelding
.

Overname Robert Bos Opticiens

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

EPE- Een wisseling van de wacht bij Robert Bos Opticiens in Epe: Jeroen Bos neemt het bedrijf over van zijn vader Robert Bos. 

Voor de klanten verandert er weinig: zij treffen er dezelfde vertrouwde gezichten en kunnen als altijd rekenen op de vertrouwde kwaliteit, oogzorg, sfeer en ruim assortiment. Om een feestelijk tintje te geven aan deze stap, is er een leuke actie: bij aanschaf van een montuur ontvangt u één glas voor 65 euro. Een knipoog naar de pensioengerechtigde leeftijd, al is dat niet de enige reden voor Robert om een stap terug te doen. “Deze stap is ook nodig om de toekomst van het bedrijf te borgen, zeker gezien het ‘geweld’ van grote ketens die veel zaken overnemen”, legt hij uit. Als zelfstandige heb je volgens de ervaren ondernemer zeker bestaansrecht. “Mits je blijft specialiseren. Dat doen we hier onder andere met de kwaliteit en aandacht die wij de klant geven. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in fixatie disparatie. Dit kan verschillende klachten tot gevolg hebben zoals last van nek en rug, dubbelzien of een slecht handschrift. Het is vaak goed te behandelen waardoor het welzijn van de klant beter wordt.” Robert is ondernemer sinds 1988 en nam het bedrijf over in 1994. Zoon Jeroen zit al ruim twintig jaar in het vak. Aanvankelijk had hij niet de behoefte om de zaak van zijn vader over te nemen. “Ik hielp als jongen van 14, 15 jaar wel mee in de winkel. Ik ging echter naar de zeevaartschool, iets heel anders dus. Dat bleek het niet te zijn voor mij. Vervolgens ben ik bij een tapijtfabriek gaan werken, maar ook daar zag ik niet mijn toekomst. Toen vroeg mijn vader me of ik ook niet opticien wilde worden. Dat bleek de juiste stap. Ik ben de opleiding gaan doen. Na een aantal jaren bij een ander bedrijf te hebben gewerkt, ben ik ongeveer zeventien jaar geleden hier in de zaak gekomen.” De overname voelt voor geen van beide spannend aan. “Juist omdat we al zo lang samen werken, zijn we hier echt naar toe gegroeid”, stellen zij. “Tuurlijk; je weet niet wat de markt gaat doen. Maar ik durf het wel aan. Het is ook fijn om in een dorp als Epe te werken: mensen komen echt voor ons en gunnen het je ook”, voegt Jeroen toe. 

Robert blijft voorlopig nog wel een aantal dagen per week in de zaak werkzaam. “We zijn nog op zoek naar een nieuw personeelslid, maar het is moeilijk om personeel te vinden. Maar het financiële gedeelte; daar ben ik vanaf!”, lacht hij. Het tweetal benadrukt dat voor de klanten de overgang heel geruisloos zal verlopen. “We hebben dezelfde benadering van het vak, geven op dezelfde manier advies. Dat is ook het voordeel van een kleiner team: je spreekt echt met eén mond. Daarbij beschikken we altijd over de juiste apparatuur om de best mogelijke oogzorg te kunnen geven.” Meer vrije tijd betekent niet dat Robert zich zal vervelen. Zo is hij onder andere druk als voorzitter van de Stichting Zienderogen. Al meer dan 50 jaar zet deze stichting zich in voor het verlenen van oogzorg over de gehele wereld. “Een fantastische organisatie, echt een verrijking in mijn leven”, aldus Robert. Zie voor meer informatie over de actie de advertentie elders in de krant. En wilt u weten wat Robert Bos Opticiens voor u kan betekenen? Loop vooral eens binnen aan de Markt 4 in Epe of bel tel. 0578-615577. Op de facebookpagina is tevens een leuk filmpje over het bedrijf te bekijken.