Afbeelding

VIOS Vaassen – Swift ‘64

· leestijd 2 minuten Sport

Op een middag waar je denkt “als de voetbal maar beter is dan het weer” starten vanmiddag de ploegen die elkaar op de ranglijst nauwelijks ontlopen. De eerste paar minuten krijg ik het gevoel dat wij vanmiddag de punten in Vaassen houden.. Swift komt de eerst 3–4 minuten niet aan de bal en VIOS weet haar medespelers eenvoudig te bereiken. Na een minuut of 15 de eerste kans voor VIOS, er volgt een pass vanuit het middenveld en Noah kopt de voorzet net voorlangs, het eerste serieuze wapenfeit van deze middag is voor de mannen van VIOS.

Het spel wordt vervolgens onrustiger, veel fouten en balverlies aan beide zijden, VIOS zit er net wat korter op en verovert daarmee veelal de bal. Echter voortzetting smoort vaak in de kiem waardoor wij weer balverlies leiden. Opvallend vaak zoekt Swift de oplossing met hoge ballen die met de stevige wind vanmiddag voor onze bezoekers vaak tot balverlies leiden.

Er zijn zo’n 22 minuten gespeeld wanneer na een mooie combinatie tussen Levi en Jaron een overtreding gemaakt wordt door Swift. Gait neemt de vrij trap en slingert deze voor het doel waar Joas de bal over het doel kopt.

Wij spelen alweer ruim een half uur als Swift een vrije trap krijgt op een mooie plek net buiten de 16 meter, echter deze inzet levert de bezoekers niets op.

In de 35e min wordt een aanval van VIOS afgeslagen en Swift gaat direct in de counter, dit levert verder geen gevaar op. De achterhoede van VIOS is net wat feller dan de tegenstander en weet met de nodige inzet de bal weer snel te veroveren.

In de 38e minuut moet onze routinier Joas met een blessure het veld verlaten, Maurits Visch komt in het veld, mooi dat hij na lang blessureleed weer mag optreden bij de hoofdmacht.

Het VIOS spel van vanmiddag lijkt jammer genoeg geen moment op de enerverende wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Zeewolde, Vanmiddag zien wij bij beide teams (te) weinig creativiteit en veel aanvallen die ver voor het vijandelijke 16 meter gebied stranden.

Wel horen wij vanmiddag opmerkelijk veel collega scheidrechters op de bank van Swift die zelfs na een overduidelijke handsbal bij Swift de beslissing van de scheidsrechter in twijfel trekken.

Net voor rust krijgt Kristiaan Bax een mooie kans maar de keeper van Swift weet zijn inzet te keren, kort daarna is het toch raak. Bax neemt een corner die met een mooie draai direct achter de keeper in het doel verdwijnt. Swift krijgt daarna nog een mooie kans op de gelijkmaker. Een inzet wordt door een uitkomende Robin de Vries uit de 16mtr geslagen, de bal komt vervolgens bij een aanvaller van Swift die met een slimme boogbal onze keeper passeert, maar de lat is onze redding. Zo gaat VIOS met een (licht) verdiende voorsprong de rust in.

De 2e helft laat eenzelfde beeld zien, VIOS probeert vroeg druk te zetten en Swift zakt wat in, amusementswaarde vanmiddag…. beneden het gewenste peil.

De 53e minute, een voorzet van Noah op Jaron die met een halve omhaal de keeper van Swift probeert te verrassen maar zijn inzet gaat naast.

Eigenlijk is het wachten op de 2e goal van VIOS, een inzet van Noah strand op de paal en als zo vaak wanneer je zelf de kansen laat liggen… zo ook vanmiddag. In de 78e minuut na een afgeslagen aanval valt de bal gelukkig bij een Swift speler en staat het tegen de verhouding in 1-1.

Jaron wordt gewisseld en Mehmet komt voor de laatste 15 minuten op de rechtsbuiten positie. Mehmet draait, zoekt zijn tegenstander op, geeft een voorzet maar wij weten deze helaas niet te verzilveren.

Zo volgen er wat kansen aan beide kanten, Stenekes van Swift krijgt een nagenoeg vrije kans voor onze keeper maar Robin weet deze inzet met een mooie beweging te keren.

Met 90 minuten op het scorebord valt toch de goal, alleen wel aan de verkeerde kant, Swift weet voor de 2e keer onze keeper te passeren, 1-2.

In blessuretijd proberen de VIOS-mannen met een slotoffensief te redden wat nog te redden is, Bax geeft met een uiterste poging de opkomende Mensink alsnog de mogelijkheid voor de verdiende gelijkmaker maar zijn inzet gaat jammerlijk mis,

VIOS laat vanmiddag onnodig punten liggen en zal de komende weken vol aan de bak moeten, scherper en met meer overtuiging om aansluiting op de ranglijst te behouden.