Melissa Vierhuis 1e met gouden medaille
Melissa Vierhuis 1e met gouden medaille Foto: Gerda Spaan

Drie gouden medailles, drie bronzen medailles en 1 zilveren beker voor Twirlvereniging Majofique.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Vandaag waren de twirlsters van Majofique in Elburg, waar zij ook de organisatie in handen hadden. Het was een mooie dag voor de dames en weer mooie prijzen binnen gehaald.

Op vrijdag 23 juni hebben de vrijwilligers van Majofique de zaal weer tot in de puntjes in orde gemaakt. Zaterdag 24 juni was iedereen er alweer om 08.00 uur. De opening van de wedstrijd was om 09.00 uur. Ook de nieuwe leden Lauren, Dominica en Alichya waren daar ook bij, om te kijken hoe zo’n wedstrijddag is. 

Na de opening waren de 1 batonners en de solisten aan de beurt. Wat een mooie punten hebben jullie behaald en zelfs podiumplekken. Melissa Vierhuis werd 1e met een gouden medaille in de Jeugd 1 Klasse met 69,8 punten. In de solo Jeugd 2 Klasse behaalde Djaylinn Fijn 71 punten, Ysanne Westera 70,8 punten en Lieke Fijn 73,8 punten. Helaas geen podiumplek voor de dames. In dezelfde klasse maar dan als duo werden Fleur en Milou van Oene 3e en een bronzen medaille met 69,60 punten. Het duo Ysanne en Lieke deden daar een schepje boven op en werden 1e met een gouden plak met 75,60 punten. Zij behaalden tevens plaatsing punten voor de Kampioenschappen die in November dit jaar plaats zal vinden. De 1 batonners Richelle Pieters en Aylaine Spaan kwamen beide uit in de Senior Basis klasse. Beiden geen podiumplek, maar mooie punten en ook plaatsingspunten voor de Kampioenschappen. Aylaine had een punten aantal van 80 en Richelle van 80,2. ’S Middags waren de senior solisten in de Senior Basis Klasse en het Jeugdteam in de Jeugd 2 Basis Klasse aan de beurt. Ook daar werden we verrast met podiumplekken. Jacqueline v/d Berg kreeg een score van 81,6 punten en Aylaine Spaan 81,8 punten. Aylaine werd hierbij 3e en kreeg een bronzen medaille. Beide dames hebben zich geplaatst voor de Kampioenschappen.

Het Jeugdteam werd 2e met 72,60 punten en kregen een zilveren beker.

Een mooie afsluiting voor de zomervakantie. Na 4 juli hebben de dames, coaches en bestuur een wel verdiende vakantie en zij beginnen weer op 22 augustus dit jaar.

Lijkt het je leuk om ook twirlster bij Majofique te worden? Kom dan op een dinsdagavond een kijkje nemen in de Erica Terpstrahal te Wezep vanaf 18.00 uur.  Kijk voor meer informatie over de vereniging en over de twirlsport op www.majofique.nl.