Nederland Waddenzee  tussen Harlingen en Terschelling. De heren Krom van sloeproeivereniging roeien in hun rood groene shirts in roeisoep d'Isela.
Nederland Waddenzee tussen Harlingen en Terschelling. De heren Krom van sloeproeivereniging roeien in hun rood groene shirts in roeisoep d'Isela. Foto: Jörgen de Lange

HattemRoeit roeit de Waddenzee over

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

HATTEM- Stevige wind, hoge golven, zonnig weer en de Waddenzee voor je. Dit waren de ingerediënten voor de mooiste sloeproeiwedstrijd van het jaar. Traditioneel vond op de vrijdag na Hemelvaart de Harlingen-Terschelling roeirace plaats, de Koninginnerace voor sloeproeiend Nederland. Dit jaar ging het team Heren Krom van sloeproeivereniging HattemRoeit samen met 139 andere roeisloepen de uitdaging aan om de 34 km lange route zo snel mogelijk af te leggen. De start was veelbelovend: bij een ideale temperatuur en een lekker zonnetje gingen de Heren Krom snel van start in de sloep d’Isela. Eenmaal de haven uit bleek de wind sterker dan gedacht en de golven lieten de sloep lekker over de Waddenzee stuiteren. Golven zeewater sloegen over de boorden en doorweekten binnen korte tijd de roeiers en hun stuurman. Zij hadden dan ook even tijd nodig hun cadans te vinden. Hierdoor zagen enkele sloepen hun kans en haalden de Heren Krom in. Echter, na een paar kilometer kwam het ritme in de sloep en kon het team aan hun inhaalrace beginnen.   Na 27 km over de woeste Waddenzee te hebben geroeid, konden de roeiers aan de laatste en zwaarste etappe van de race beginnen: de laatste 7 km tegen de stroom in op het Schuitengat. Na 3 uur en 29 minuten bikkelen was daar eindelijk de haven van West-Terschelling: de finish! Onder het genot van een biertje en met uitzicht op de Brandaris konden de roeiers en hun stuurman bijkomen van deze zware maar fantastische race. Ben jij 18 jaar of ouder en nieuwsgierig of sloeproeien misschien ook iets voor jou is? Stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl. 

Afbeelding