vlnr Janno van Oene, winnaar Dennis Berkhof, Rudy Sakkers, Evert Sakkers
vlnr Janno van Oene, winnaar Dennis Berkhof, Rudy Sakkers, Evert Sakkers J. van den Bor

Beginnende darter Dennis Berkhof gooit ervaren darters van het bord

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Dennis Berkhof uit Vaassen heeft zondagmiddag het eerste live dartstoernooi van 2021 in Ermelo gewonnen. Hij won in de finale van Rudy Sakkers uit Putten.

Tijdens de lockdown vanaf oktober heeft 0341 activiteiten direct een online dartscompetitie georganiseerd. De deelnemers belden via whatsapp met elkaar om zo de wedstrijden te spelen. Zo is de winnaar van het toernooi, Dennis Berkhof, ook aan het darten begonnen. Hij speelde vanuit huis mee met deze competitie.  Nu het sporten weer mocht, werd een afsluitend toernooitje voor de online-darters georganiseerd. Zo konden ze elkaar ontmoeten en de prijzen in ontvangst nemen. Dennis had nog nooit een toernooi live gespeeld. “Dan is het natuurlijk fantastisch als je direct zo ver in een toernooi komt!.

Via een knock-outsysteem bleven uiteindelijk de beste vier over. In de finale kwamen de heren Dennis Berkhof en Rudy Sakkers elkaar tegen. Dit werd een finale tussen twee zeer verschillende darters. Dennis die voor het eerst een live-toernooi speelde tegen de ervaren darter Rudy. De heren waren in deze strijd aan elkaar gewaagd, de punten gingen gelijk op, maar uiteindelijk won Dennis de finale met een eindstand van 5-4

De derde plaats was voor de heren Janno van Oene uit Ermelo en Evert Sakkers uit Putten. Janno verloor in de halve finale met 4-0 tegen de uiteindelijke winnaar, Evert verloor in de halve finale van zijn zoon Rudy met 4-2.

Hoewel het voor 0341 activiteiten zeer leuk en dankbaar werk was om de online dartscompetitie te regelen hopen zij dit voor het laatst te hebben gedaan. “We gaan ook niet verder met een live dartscompetitie omdat in Harderwijk, Ermelo en Putten voldoende dartscompetities en wedstrijden worden georganiseerd.” aldus de organisatie. “Wij willen ons graag inzetten voor kleinschalige activiteiten die nog niet of weinig aanwezig zijn in de regio.”