Afbeelding

Drukke tijden voor paarden-en ponyruiters van de W.E.T

· leestijd 2 minuten Sport

Op Hemelvaartsdag vonden de jaarlijkse gemeentekampioenschappen plaats. Deze werden dit jaar verreden in Vaassen. Vele ruiters van de W.E.T. deden mee. Deze wedstrijd is ook toegankelijk voor de allerjongste ruiters die nog niet op officiële wedstrijden uitkomen. Dit maakt het altijd een gezellige dag.

Annelivia Kuijpers met haar schimmeltje Kaiser behaalde een eerste prijs in de categorie BB voor A/B pony’s. In de B dressuur voor A/B pony’s was de eerste prijs een prooi voor Annika de Groot met Floortje.

In de B dressuur voor de wat grotere, C,D en E pony’s had Sofie Berkhoff goed gepresteerd met haar pony Pepper. Met 188,5 punten bleef ze Annika de Groot, met haar andere pony Spirit, net voor.

De L1 dressuur voor A/B pony’s werd gewonnen door Zahra-Lindi Malkus met Rafaella.

Het B springen voor A/B pony’s schreef Annika de Groot ook op haar naam, met Floortje. Het eremetaal in het L springen was een prooi voor Zahra-Lindi Malkus.

Na een grote schoonmaak- en opknapronde van het clubhuis en terrein mochten de ruiters van de W.E.T. op 16, 17 en 18 mei weer aan de slag, nu op hun eigen concours, in Wissel. Deze wedstrijd was voor pony- en paardenruiters. Het waren drukke dagen omdat veel mensen zelf wilden rijden, maar natuurlijk ook wilden helpen om de wedstijd goed te organiseren. Er werd prima gepresteerd.

Op 16 mei was Marloes van Gortel succesvol met haar pony Zella in de L1 dressuur. Hun optreden was goed voor een 2e prijs. Melissa Berghorst deed het ook goed. Met haar paard Ici Paris won ze de B dressuur en haalde ze in de tweede proef een 2e prijs. Bij de pony’s was Zahra-Lindi goed op dreef, ze haalde 2x de eerste prijs met haar Rafaella in de L1 dressuur. Op 17 mei mocht ze opnieuw een oranje rozet meenemen. De andere eerste prijs in de L1 dressuur voor pony’s ging naar een andere W.E.T. amazone; Francis van Gemert met Hatricia’s Coco.

Sonja Tiemens maakte haar debuut met Haribo in de L1 dressuur, goed voor een eerste en een tweede prijs. Op 18 mei was Zahra-Lindi nog een keer succesvol in de L1 dressuur. Met 200 punten mocht ze weer een 1e prijs mee naar huis nemen.

Zaterdag 19 mei was de eerste selectiewedstrijd voor de Gelderse kampioenschappen, in Hattem.

Een aardig aantal leden had zich ingeschreven. De dag begon goed voor Annika de Groot met Floortje. Zij gingen er met de eerste prijs in het B springen voor A/B pony’s vandoor. Dit werd beloond met een mooie extra prijs, een deken. In het progressieve parcours reden ze een snelle tijd, goed genoeg voor een 2e prijs.

Laura Tiemens startte haar Goldy in het B springen voor D/E pony’s ook niet onverdienstelijk. Hun optreden was goed voor een vijfde prijs in een druk bezette rubriek. In het L springen deed Vellerie van Heerde dit kunstje ook, zij werd met haar Cleopatra ook vijfde bij de D pony’s.

In de B dressuur was er twee keer eremetaal voor Sofie Berkhoff met haar C pony Pepper. Zij mocht twee keer naar voren komen om een tweede prijs in ontvangst te nemen.

Laura Tiemens startte ook in de B dressuur, in de categorie D/E . De concurrentie was groot, maar ze mocht een achtste prijs in ontvangst nemen.

Zahra-Lindi Malkus deed ook goede zaken in de L1 dressuur. Ze behaalde een eerste prijs met fraaie punten.

W.E.T. is een flink aantal leden rijker, daarom zijn er nu ook lessen op de donderdag, voor volwassenen. Deze lessen zijn druk bezocht maar nieuwe leden zijn altijd welkom. Ook voor het nieuw op te richten viertal dat binnenkort van start zal gaan.